BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Monday, December 28, 2015

setelah sekian lama..

assalamualaikum..
apa khabar encik belog??miss me?? (ok ignore the question)
ni bukan kategori blog bersawang dah..
ni dah kategori blogtinggal..
its been a year and half..hihi..

kehidupan sekarang??
dulu belajar..sekarang bekerja..
dulu elaun..sekarang gaji..
dulu kecik..sekarang membesar dan comel..
semua berubah..haha

life never been easy..
its just how we encountered the road we face everyday..right..

ok..sekian kata2 hikmah dari saya..
till next time..
(entah next year pulak kot..) bye


Friday, March 7, 2014

hobi baru..

assalamualaikum..

lama..yup..sangat lama..sekali lagi..belog ini bersawang..T_T..

lama tak menulis..otak makin membeku..
apa nak ditulis??aku sendiri tidak tahu..
ok..STOP....

sekarang ni aku ada hobi baru..BACA NOVEL..aku memang la baca novel pun sebelum ni..tapi seperti biasa..novel berkisar cinta cintun..yang heronya ala2 aaron aziz..n heroin dia pulak mesti lah ala2 pompuan melayu terakhir..jalan cerita pulak, dalam 100 novel ada la kot 1 - 2 novel yang jalan cerita dia berbeza..97 lagi sumanya sama..(sorry to all the novelist n kaki2 novel sekalian..bukan mengutuk..tp ni pendapat aku..so sila jangan marah ok..peace..)


ok..sambung balik cerita pasal hobi tadi..aku mula baca novel semula..tapi bukan sebarang novel..more to Indie novel..thanks to my besties coz perkenalkan novel ni kat aq..aku mula baca novel ni bila aku try nak menghilangkan bosan masa stay kat rumah member aku ni..tengah belek2 rak buku dia cari bahan bacaan..tiba2 aku terjumpa dengan satu buku ni..tak tebal mana pun bukunya..stakat100++ je kot..tajuk aku dah tak ingat..tgok mula2 macam tak menarik je..(btul la omputih kata,don't judge a book by its cover..)..tapi bila member kata best..aku pun try la menyelak helaian muka surat kat buku tu..ending2..aku pun tak sedar dah berapa lama masa aku habiskan utnuk baca novel tu..best pulak..

dan dari situlah aku mula berjinak2 membeli novel indie ni..setakat ni aku dah ada 4 koleksi novel macam ni..
-PETAK
-KORBAN CINTA REMAJA
-IRISE - THE CHRONOLOGIES
- DABEL DATE..

dan mulalah aku kenal nama-nama ini..skuad terfaktab..lejen press, petak daud dan macam-macam lagi..
kenapa aku baca??hurm..bagi aku cerita-cerita dalam novel ni more to our real life..kira menulis dari pengalaman la..walaupun ada jugak cerita dia yang kadang-kadang aku tak paham..but still..best jugak bila baca..kadang-kadang ada jugak yang tak masuk akal..tapi..for sure.memang itulah yang pernah terlintas di fikiran kita semua kan..hahahaha

so kalau korang nak tau best ke tidak..korang try la baca..aku bukan nak promote okai..aku saje je nak menulis..hahahaha..till next time ya..(nak smabung baca novel jap..).
...-_-...


pic : sumber from incik Google..

Wednesday, October 9, 2013

remember to put the glass down.. ^_^

assalamualaikum..


repost from sist Buuwa Hatee (mohon repost..huhuhuhu)

A psychologist walked around a room while teaching stress management to an audience.
As she raised a glass of water, everyone expected they'd be asked the "half empty or half full" question.

Instead, with a smile on her face, she inquired:

"How heavy is this glass of water?"

Answers called out ranged from 8 oz. to 20 oz.

She replied,
"The absolute weight doesn't matter. It depends on how long I hold it. If I hold it for a minute, it's not a problem. If I hold it for an hour, I'll have an ache in my arm. If I hold it for a day, my arm will feel numb and paralyzed. In each case, the weight of the glass doesn't change, but the longer I hold it, the heavier it becomes."

She continued,
"The stresses and worries in life are like that glass of water. Think about them for a while and nothing happens. Think about them a bit longer and they begin to hurt. And if you think about them all day long, you will feel paralyzed – incapable of doing anything."

Remember to put the glass down.. :)

simple yet meaningfull..

Saturday, September 28, 2013

memories

How could i forget you..?? When every single thing i do, remind me of you..how could i forget you..?? When every night, i dream about you..how could i forget you..??
When every seconds, have you in my thought..

Im scared enough to face the reality..you will never be mine again..and that what its supposed to..

Knowing you was the best thing that ever happens in my life.. Sharing every moments together make me smile..but the hardest part till now..is when i have to admit that you are not for me..wanting to forget all the things that happen are just like a nightmare..
im scared..
im too exhausted..

Monday, May 13, 2013

4 years already..

asslamualaikum..

lama..sangat lama..
 berkurun sudah tidak menjenguk ke laman ini..
nampaknya semakin bersawang..
bunga-buangaan makin layu ditelan masa..
tidak berbaja..tidak bersiram..
tiada cahaya matahari..
huhu..ok sila abaikan madah berhelah di atas..
ni lah kesannya kalau sda lama x menulis di sini..


tik tok..tik tok..masa berjalan..
x sedar sekarang tahun ke 4 sdah aku di bumi sarawak ni..
lama tu geng..hehe
macam-macam benda yang aku belajar di sini..
suka..gembira..ketawa..
dan jangan di lupa saat menangis..sedih..kecewa..
semua ada..lengkap..

mo tulis novel pun boleh sda kali..
tapi malas jak mo tulis..hahahaha

okai..sekarang ni aku mo p sambung study dlu..
sebab esok aku ada EXAM..hehe
ntah la..bila aku fikir2 balik..
aku ni macam ada 1 hobi yang pelik..
suka menerawangkan fikiran bila exam week..especially bila esok ada paper..
mula la merapu ntah apa2..
maybe sebab terlalu stress study kot..haha
(aku study ke jugak masalahnya??)

ok stop..makin lama nanti makin banyaka aku merapu..
gud luck la kepada semua manusia yang akan ada exam esok..
all da best people..


Sunday, March 3, 2013

Sabah Tanah Airku

assalamualaikum..

huhu..dulu msa cuti bru menjelma, janji nak update konon..
masalahnya..kemalasan mengatasi segala-salanya..
maka..terbiarlah belog ini tanpa sebarang kasih sayang buat kesekian kalinya..
isk3..

tutup cerita sal belog..
kita bukak cerita isu semasa..the biggest story for this month.. 
PENCEROBOHAN di LAHAD DATU..
sangat-sangatlah merisaukan especially buat anak2 sabahan yang merantau d negeri lain
(students or workers)

makin besar dah kot isu tu..
and setahu aku, isu tu dah lama jadi..start from 9th of febuari lg..
tapi..01.03.2013 hri tu bru kecoh..
mana peranan media massa??
dah sampai ada pertumpahan darah baru nak buat liputan??
yang dok terpampang kat akhbar balik2 PRU 13, gosip artis, etc..
skali lagi..knapa x didedahkan awal2??
hurmm..

bukan apa..klu xda berita yang sahih, rakyat akan semakin tertanya2..
sebab tu lah banyak khabar angin yang muncul..
lumrah manusia plak sng nak percaya tak kira apa berita pun..
last2 panic..jadi tak tentu hala..isk3.
tapi mungkin diorang (media) diarahkan untuk tidak membuat liputan kot 
coz khuatirkan keselamatan negara..
xpa..kita bersangka baik..(tapi cubalah bgtahu cerita yang sebenar kan..
takde la rakyat tertanya2 n buat spekulasi sendiri..)

tu sal media..ok lagi kot..
yang tak tahannya bila ada segelintir pihak ni yang buat lawak sal isu LD ni..
hello..korang ingat ni benda main2 ke??melibatkan hidup dan mati manusia kot..
boleh pulak g tweet or post2 benda yang tak sepatutnya..
tulis plak benda2 yang boleh mendatangkan kemarahan orang..
kan dulu kat sekolah cg ada ajar..
sarang tebuan jangan dijolok..nanti merana badan sendiri..
orang tengah risau pasal isu pencerobohan ni..
dia boleh pulak kata "ambik je la Sabah tu..bukan Malaysia punya pun"
mana tak orang2 Sabah mengamuk (aku pun Sabahan ok, dan aku juga cukup terasa!!!)
memang kaw2 la kena hentam ngan budak2 SABAH..

mungkin ble dimaafkan la sbb awak tu budak2 lagi..belum matang lagi kot..
but still, jangan lah memandai keluarkan statement yang boleh menimbulakan sentimen kenegerian..
cuba kalau orang kutuk2 negeri awak, n kata yang bukan2 sal negeri awak??
confirm2 awak pun mengamuk sakan..(semua pun setuju aku rasa)
kat sekolah dulu xde belajar ke??isk3..
next time sila pikir betul2 dulu sebelum awak keluarkan statement ye ADIK..!!
(firasat aku mengatakan yang dia tu muda lg dr aku..)
tak yah la nak jadi popular dengan benda2 macam ni..
nanti bukan setakat popular dapat..
sepak terajang, penampar, flying kick, buku lima semua dapat..
sekai lagi diingatkan SARANG TEBUAN JANGAN DIJOLOK..nanti balik bengkak2 badan..hehe

lupakan sal budak n mereka2 yang tidak bertanggungjawab ini..
as a SABAHAN and MALAYSIAN, 
aku sangat2 salute dengan anggota keselamatan kita yang sanggup berkorban demi mempertahankan negara..walaupun orang pandang remeh tugas dorang ni..tapi aku cukup respect mereka..
terima kasih kerana telah berkhidmat untuk negara..
pengorbanan kalian membolehkan kami untuk terus bernafas di bumi Malaysia ini..
ANDALAH PERWIRA KAMI..
kalau suruh aku sekalipun, belum tentu aku ada kekuatan untuk berkorban sejauh itu demi negara aku..
maybe sebab tulah aku tak layak jadi ANGGOTA KESELAMATAN kot..
so aku jadi pendidik untuk anak2 bangsa pun kira ok la..
but still.. jasa kalian semua terlalu besar dan bererti buat rakyat seperti kami..
AL-FATIHAH buat merek para perwira negara..



apa2 pun..kita tenang dan teruskan berdoa..walaupun tak mampu nak bantu mereka di medan pertempuran, kita iringi langkah mereka dengan doa..mudah-mudahan segala urusan dipermudahkan oleh ALLAH..
May Allah bless them in every way, every moment.. Ameen.. (^_^)

#panjang plak post kali ni..hehe.. ^_^

Saturday, February 9, 2013

cuti lagiii..

assalamualaikum..

agak lama tidak ke sini..
masa tidak berapa mengizinkan..
tambahan, terbeban dengan tugas yang sentiasa ada..

dan sekarang..
cuti menjelma..
maka akan aktiflah kembali..
di medan ini..
(^_^)v

hehehe..macam pelik je kan bunyi ayat2 aku kat atas..
biasa lah..kan ke nak jadi cikgu BM..kenalah pandai susun ayat..
setuju murid2..hehehehe..

ok..sekarang ni tengah mood cuti..
biasalah..Chinese New Year kan..
but yang tak bestnya..holiday kali ni tak ble nak berseronok..
(seronok la sangat..!!)
sob3..sebabnya..elaun tak masuk lagi..

so..planning2 nak pegi berholiday..
terpaksalah diCANCELkan..
sedih3..(tak tercapai hasratku nak berholiday sakan..)
(T_T)

ala..tak kesah la..janji aku CUTI..
at least ble gak aku rajin2 jenguk belog ni kalau ada  cuti kan..
hehehe

ok..stop sini dulu..
cuti kan seminggu..so esok aku sambung jenguk lagi yer..
annyyeong.. ^_^

 #aku nak belajar mengedit2 gambar lagi lah..lama dah tak belajar.. (^_^)