BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Sunday, February 27, 2011

Bakso tenDa biRu..=)

ASSALAMUALAIKUM all readers..
(bnyak ke readers..eksen jek..hehehe)

hari ne macam biasa..hujan turun dengan lebatnya..(sila rujuk entry sebelum ne)..nak basuh baju pun,aq berfikir 10X..ye lar..kalau basuh pun..nak jemor kat mana??kang tak pasal-pasal, sia-sia jek usaha aq membasuh baju tu..so aq pon mengambik keputusan untuk membasuhnya Esok pagi..hehehe

sedang aq sibuk-sibuk menekan papan kekunci laptop yang dipenuhi dengan simbol2 ne..tiba2 perut aq mendendangkan irama yang sangat tidak merdu..semua lagu ada...so aq pun berfikir2 nak makan apa...???

tiba-tiba....korang taw tak apa yang aq teringin nak makan??jeng jeng jeng....aq teringn nak makan BAKSO..tapi bukan sebarang bakso taw..BAKSO yang jual kat TENDA BIRU..!!!
mesti ramai yang tak taw TENDA BIRU tu apa..kalau orang keningau, konfem taw la..hehehe..

bakso Oh Bakso..=)

TENDA BIRU a.k.a PASAR MALAM MINI..terletak di sebelah padang bandaran keningau..keluasan..(erm..aq pon blom sempat lagi nak ukur..next tyme lah yer)..juga bersebelahan dengan bangunan yang menjadi kebanggaan pekan KENINGAU iaitu HOTEL JUTA..kat tenda biru ne..banyak gak jual makanan lain selain bakso..ada banyak kuih muih dan juga panggang2..

Hotel Juta..=)

air 50 sen..sedap..

ok,berbalik kepad cerita bakso tadi..memang dah menjadi fevret aq untuk makan makanan yang panas-panas tyme hujan ne..tambah-tambah plak makanan yang berkuah..so makanan yang menjadi pilihan, semestinya BAKSO..nak dijadikan cerita..bakso kat tenda biru ne memang sedap..aq percaya..mesti ramai orang yang setuju dengan aq..betul tak penduduk2 KENINGAU??tambah2 lagi kalau makan ngan kicap ABC..lepas tu letak limau n cili banyak2..fuhhh..memang feel wa cakap lu...konfem licin mangkuk tu..hehe..bakso yang aq suka plak semestinya BAKSO CAMPUR..hehe..suma ada kat dalam tu..daging,ayam,perut,,semua lah..ala2 1 MALAYSIA gtu..huhuhu..


wah..sedapnya..memang rindu sangat2 nak makan bakso ne..tapi apakan daya..jauh di rantau orang (eleh..sebelah negeri jek pun)..ada gak try cari kat sini..tapi sumanya tak memenuhi cita rasa..BAKSO TENDA BIRU tetap menjadi pujaan hatiku..hehehe

so, last2..aq mengambil keputusan untuk membeli mee cantonese kat SCR..ada kuah gak la..tapi tak cukup panas..thanks to sisT Sue coz sudi membelikannya untukku..hehe..at last,ada gak la buat mengisi perut yang berdendang sayang ne..buat c BAKSO TENDA BIRU..jangan rosau..tunggu kepulanganku MAC ne..akan ku kunjungi dirimu dan merasai kelazatanmu..hehehe..(nape aq rasa pelik jek ngan ayat ne??..)

ok guys..till then..(^_^)

p/s* yea..sok klas start lambat..so ble tdo lambat lg mlm ne..(xde kna mngena ngn entry..=P)

its RAINING again..

assalamualaikum and happy SUNDAY alls..

it'a another SUNDAY morning for me..its just like the other's Sunday..but it feels like COLD and MEANINGLESS..it'S RAINING on the Sunday morning..!!


I'm hoping for a bright SUNNY Sunday morning..but its like it would never come..its keep raining and raining till now..just like what I feel in here now (my HEARTY)..hurm,what am I going to do??

but..one thing I love bout the RAIN is..it will help me clear my mind...wash away all the dust and the mess that come into me..huhuhu..so i guess, i just have to walk in the rain..so that everything clear and will be just fine..HAPPY ENDING..(^_^)v

lets walk..but im walking alone..wonder when will someone walk beside me??(ups..hehe..^^)


LOVE diz QUOTE..simple but yet meaning full..so, lets DANCE..(>_<)


p/s *erk..what am i muttering bout??aq sendiri pon x paham..but bangga skit la..1st tyme aq guna ayat2 proper..hehe..mood rajin menulis..^_^

semakin tahu..=)

assalamualaikum..

dapat idea dari blog sist buuwa hatee..(terfikir benda yg sama)..semanjak dua menjak ne..asyik dengar perkataan "blog walking" or "blog running" (something like that la)..ada plak "auto blog walking"..ingatkan kereta jek yang ada auto ne..blog pun ada gak??ish3..


but actually aq tak taw pape pon sebenarnya..yang aq taw, aq suka gi jenguk blog-blog orang lain & baca entry-entry diorang yang best..kalau diorang suh leave komen or tinggalkan jejak..aq pon letak la..just nak bagitaw yang aq ada singgah sebentar..=)


pas tu siap ada main tipu menipu lagi..tambah-tambah blur jadinya diriku ini..hehehe..kalau la ada sesiapa yang boleh membantu diriku untuk memahami maksud semua ini..(chewah..>_<)..but ape pon, aq akan tetap singgah kat blog orang lain n baca entry-entry diorang yang best tu..mana taw boleh dijadikan inspirasi dalam hidup..hehehe..=)


p/s*sorry lah yer kalau aq menulis gunakan kata ganti diri aq a.k.a aku kat dalam blog ne..dah terbiasa sangat..al maklumlah..dah diibaratkan macam menulis diari kan..bezanya diari ne, tak pakai pen ngan kertas lagi..dah maju skit..pakai laptop n karan jek..hehehe..(save gak pokok-pokok kat hutan tu kan)..till then..^_^

Saturday, February 26, 2011

당신을 사랑합니다

안녕하세요..

그냥 그렇게 말하고 싶습니다..
당신이 사랑하는..
(^_^)

every1 can make a difference..

assalamualaikum semua..

hari ne tak der cerita sangat..just duk depan
laptop sambil menghabiskan kerja-kerja yang masih banyak tak siap..seharian taw..malam plak gi makan ngan member-member..best2..

oh ya..actually nak cerita skit mengenai satu movie ne..kalau korang semua taw..ne link dia..
kalau student-student maktab sem 1 degree mesti taw movie ne coz ne la salah satu ISL kitaorang untuk subjek EDU 3101..hehehe..=)
cuba korang bukak link ne..best taw cerita dia..memang menyayat hati la..really meaningfull..=)


cerita ne mengisahkan mengenai seorang budak (teddy Stelard) yang dah berjaya mengubah cikgunya Mrs Thompson untuk menjadi seorang pendidik yang bukan setakat mengajar ilmu di sekolah, tetapi juga ilmu mengenai kehidupan..

bila korang tengok movie ne..korang dah boleh buat
satu perubahan..bukan setakat pada diri sendiri,malah pada orang di sekeliling anda..



based on my opinion la, hidup dalam dunia ne, kita saling memerlukan antara satu sama lain..dalam semua bidang sekalipun..ye la..bos need a workers..husband need a wife..children needs parents..students need a teachers..kan ke semuanya saling memerlukan..


dan dalam kebergantungan kita ngan orang lain tu..kita kena sedar yang setiap kita boleh membawa kepada perubahan orang lain..contoh dalam citer teddy tu..even seorang anak murid boleh mengubah cikgu yang dah beberapa tahun mengajar..hanya dengan perbuatan yang simple jek..dan as a human being yang dah matang..(memang broken BI aq..sorry..^_^)..kita kena sentiasa bersedia untuk berubah kepada sesuatu keadaan yang lebih baik..tak salah kan kalau kita berubah untuk kebaikan..tak rugi pun..untung lagi ada la..


dan kita kena ingat..every single thing yang kita buat..akan memberi kesan..bukan jek pada diri kita..malahan pada orang lain..so,kita kenalah fikir dengan sebaik-baiknya sebelum kita lakukan sesuatu..bak kata orang putih.."actions speak louder"..(wah speaking..hehe..)..so kesimpulannya disini..cuba lakukan sesuatu yang boleh memberikan kesan positif bukan sahaja untuk diri kita..malah orang di sekeliling kita..(^_^)

p/s*nak taw nape sy tetiba buat entry sal movie ne??coz i met someone yg dh change my life n perspektif..a little bit la..hehehehe..^_^

F.R.I.E.N.D.S



salam..

ada 1 sajak or phrase yang aq suka sangat-sangat..pendek jer sajak tu..kira cam quotes la..hope korang pun enjoy..^_^

F.R.I.E.N.D.S

FRIENDS is SOMEONE,
who's LOVING and TRUTH..
for instance SOMEONE..
exactly like YOU..

but..You are so SENTIMENTAL..
you start to CRY..
when you say 'HELLO'
or wave 'GOOD BYE'

nice tak quotes ne..best kan..korang boleh la tujukan buat BFF (best Friend forever) korang..mesti diorang terharu..

p/s*especially to my besties MO..eyna,sarah,teyha,dieyja,ziera,bella & shedo..
luv n miss u guys so much..friends sampai syurga a..(trademark kita tuh)..hehe..^_^

Friday, February 25, 2011

risaw..

assalamualaikum semua...

hopefully semua sihat hari ne..erm..nak citer sikit sal kejadian hari ne..petang tadi sempat la chat kejap dengan akak aq..terkejut gak bila dia cakap yang ada orang buat kacau kat rumah..

akak aq cakap ada orang g conteng kereta kat rumah tu dengan spray colour..ala..spray yang orang biasa buat grafiti tu..yang buat sakit hati,2 buah kereta kat rumah tu,dua2 di conteng..memang bengang la abng ipar aq..yer la..dah la abang ipar aq ne jenis yang memang amat menyayangi kereta..boleh plak orang tu g conteng kereta dia..memang tension la..

akak aq citer lagi,kalau la orang tu conteng skali jek..mungkin la kerja budak2 nakal..but yang peliknya..orang tu conteng kereta tu bergilir..minggu lepas g conteng c Wira dengan warna kuning..baru2 ne plak,g conteng c Vigo ngan cat hitam..kesian ngan c Wira & c Vigo tu..x pasal2 dapat warna baru..

walaupun skit..tapi telah membuatkan abang iarku bengang

nasib baik la akak aq dah buat report polis..polis pun dah start buat rondaan..hurm..hopefully ni just kerja budak2 nakal kat area perumahan tu..takut plak kalau ada orang berdendam ngan family aq..NAUZUBILLAH..~~mintak jauh..yer la..sapa tak risaw wei..dah la aq ne jauh..kang jadi apa2 (mintak jauh)..aq gak yang susah hati kat sini..YA ALLAH..SELAMATKANLAH KELUARGAKU..AMIN..

ok la..till then..assalamualaikum..=)

Tuesday, February 22, 2011

diz song..

assalamualaikum semua..

x de benda pun sebenarnya nak post..tp just in the middle of thinking..teringat kat satu lagu ne..lagu yg kira nostalgic gak la..first song yg aq dengar & trus jer jatuh cinta..


Kosong - Dewa

kamu seperti hantu
terus menghantuiku
kemanapun tubuhku pergi
kau terus membayangi aku

salahku biarkan kamu
bermain dengan hatiku
aku tak bisa memusnahkan
kau dari pikiranku ini

reff: di dalam keramaian
aku masih merasa sepi
sendiri memikirkan kamu
kau genggam hatiku
dan kau tuliskan namamu
kau tulis namamu

tubuhku ada di sini
tetapi tidak jiwaku
kosong yg hanya kurasakan
kau telah tinggali hatiku

hurm..ne lah lagu yg dimaksudkan..KOSONG by DEWA..sangat2 meaningfull lagu ne taw..=)
hehehe..ups..terlebih sudah..ok2..stop sampai sini..nanti melalut2 plak..orait..nyte everyone..=)

Friday, February 18, 2011

mood sedey...



assalamualaikum to all..

hari ne tak taw la nape mood sedey jek..tiba-tiba jek mood tu datang..nape ek???
hari ne semua yang aq buat macam tak kena jek??WHY??musykil2..hurm...~~~


sepanjang hari ne asyik ingat kat seseorang jek..orang yg aq paling sayang kat dunia ne..ups..jangan fikir yang bukan2 taw..orang yang dimaksudkan adalah 'MAK' aq..eh,pembetulan skit..arwah mak aq..tak taw la nape,hari ne makin menjadi-jadi rindu kat arwah mak..rase nak nangis jek..

rindu sangat2 kat mak..dalam rindu2 tu..tiba2 aq terfikir nak tulis surat ne...

kehadapan MAK yang sentiasa dirindui..

assalamualaikum mak..mak apa khabar kat sana?..neng harap mak dalam keadaan baik..neng rindu sangat kat mak..dah bertahun mak tinggalkan neng kan..sedih sangat bila mak tinggalkan neng..rasa nak marah pun ada..tapi nak marah kat siapa??hurm..takpe lah mak..neng faham..mak bukan saja-saja nak tinggalkan neng..mak kan pergi menyahut seruan ILAHI..neng faham mak..

cuma neng nak sangat mak tahu..mungkin selama ni neng tak pernah berkesempatan nak sebut perkara ne depan mak..NENG SAYANG SANGAT KAT MAK..ye lah..masa mak tinggalkan neng..neng kan kecik lagi..tak tahu apa pun..neng nak sebut perkataan ne pun neng masih tak reti..tapi sekarang..rindu sangat nak sebut perkataan ne depan mak..tapi memang dah tak berkesempatan..sebut melalui surat ne pun dah kira cukup baik kan mak..=)
mak,agak2 dah hampir 15 tahun kan kita tak jumpa..tapi walaupun kita tak jumpa,mesti mak taw yang neng sekarang dah besar..dah 21 tahun mak..neng duk jauh dari rumah..sebab sekarang ne neng tengah belajar nak jadi cikgu..nak ikut jejak langkah kak erna ngan kak ela..mak bangga tak dengan neng??

mak..neng nak mengadu ne..neng kadang-kadang cemburu taw bila dengar kawan-kawan call mak diorang..neng pun teringin sangat nak cakap dengan mak macam kawan-kawan neng..kalau ada masalah ke,ada orang kacaw ke, nak je neng ngadu ngan mak..tapi..hurm..tak diberi kesempatan..tapi takpe mak..neng REDHA dengan semua ne..cuma kadang-kadang je perasaan tu tak boleh ditahan..macam sekarang ne..sebab tu la neng tulis surat ne..~~

mak..walaupun kita dah jauh sekarang..tapi neng nak mak taw yang mak sentiasa dekat di hati neng..walaupun masa yang kita bersama sekejap jek..tapi neng tak pernah lupakan mak..mak sentiasa dalam hati neng..NENG SAYANG MAK...~~

mak..neng rasa tak puas je nak ngadu ngan mak ne..kalau boleh sampai esok pun neng nak terus mengadu..banyak yang neng nak cakap ngan mak ne..banyak sangat..memang tak cukup kalau nak tulis semuanya kat sini..

mak..neng nak mintak maaf ngan mak..kalau selama ne neng ada buat salah ngan mak..selalu abaikan mak..lupa kat mak..tak ingat kat mak dalam doa neng..lupa nak sedekahkan Al-Fatihah buat mak..semua tu..neng nak mintak maaf..neng bukan anak yang baik untuk mak..tapi neng mintak sangat kat mak..tolong doa untuk neng..supaya neng jadi anak yang soleh..yang tak lupa ngan ALLAH..RASUL dan FAMILY..insyaAllah..neng akan selalu ingat mak dalam doa neng..mak..neng nak berubah..mak sokong neng kan..neng taw..mak sentiasa akan sokong apa yang neng buat..SAYANG MAK..

mak..neng rasa sampai sini dulu surat neng ya..insyaAllah kalau ada kesempatan lagi..neng tulis untuk mak..neng doa supaya mak kat sana sentiasa tenang & bahagia..doakan kebahagian neng jugak ya mak..SAYANG MAK SANGAT-SANGAT...=)

salam sayang..neng..

panjang pulak entri aq kali ne..thanks lah kepada yang sudi baca..entri ne adalah ikhlas dari lubuk hati yang paling dalam...hehe..bukan jiwang taw..tapi aq percaya..orang lain pun rasa gak perasaan ne kan..betul tak..

ok lah alls..mata dah berat ne..next tyme i update lg yer..=)
till then..

p/s * bersedih tu tak salah asal jangan keterlaluan..LA TAHZAN..buat diri sendiri n semua..=)


Tuesday, February 15, 2011

salam MAULIDUR RASUL..

assalamualaikum semua..

hari ne dah 15 Febuari 2011..bersamaan dengan 12 Rabiulawal 1432 Hijrah..so untuk semua saudara seagama..nak ucap SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL yang ke 1432 H..moga2 sambutan tahun ne lebih meriah dari tahun-tahun sebelumnya..sama-sama kita meiahkan sambutan pada tahun ni..tak rugi apa pun..untung lagi adalah..Pahala berlipat kali ganda bila kita berselawat ke atas JUNJUNGAN BESAR KITA, Rasulullah S.A.W..

suka sangat dengar nasyid ne..memang bersesuaian dengan sambutan Maulidur Rasul ne..

Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuli lembaran sirahmu
Pahit getir pengorbananmu
Membawa cahaya kebenaran

Engkau taburkan pengorbananmu
Untuk umatmu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita
Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya

Tak terjangkau tinggi pekertimu
Tidak tergambar indahnya akhlakmu
Tidak terbalas segala jasamu
Sesungguhnya engkau rasul mulia
Tabahnya hatimu menempuh dugaan
Mengajar erti kesabaran
Menjulang panji kemenangan
Terukir namamu di dalam Al-Quran

Rasulullah kami umatmu
Walau tak pernah melihat wajahmu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnahmu

Kami sambung perjuanganmu
Walau kita tak pernah bersua
Tapi kami tak pernah kecewa
Allah dan rasul sebagai pembela


besar kan pengorbanan yang Rasulullah dah buat untuk kita semua..jadi apa yang perlu kita lakukan..senang jek..kita contohi peribadi Rasulullah..kita ikut akhlak dan peribadi yang ditunjukkan oleh Baginda..insyaAllah..kita akan beroleh syafaat di akhirat kelak..AMIN..=)

Jom kita SELAWAT ke atas BAGINDA beramai-ramai..=)

p/s: peringatan ne adalah untuk diri sendiri dan semua saudara semuslim..mudah-mudahan kita tergolong dalam golongan yang sentiasa berada di bawah naungan Rahmat yang Maha ESA..Amin...=)

Thursday, February 10, 2011

ilhamku..=)

kat sini aq nak kongsi ngan korang lagu PELANGI PETANG yang banyak bagi kesedaran dalam diri aq..=)

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

( korus )
Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...

cuba korang perhatikan liriknya..actually lagu ne simple jek..lirik pun tak panjang sangat..tapi setiap bait-bait dalam senikata lagu ne memang memberi makna yang mendalam..bila kita selami maksud lagu ne..kita akan sedar yang hidup kita ne sebanarnya adalah sangat indah..walaupun kadangkala kita berada di bawah..tapi kita jagan lupa bahawa kita masih ada tempat untuk meminta..kita masih ada keluarga,saudara dan rakan-rakan yang sentiasa menyokong kita..kita saling memerlukan antara 1 dengan lain..walaupun akhirnya berpisah..tapi itukan lumrah dunia..

kalau mereka tiada sekalipun..jangan lupa bahawa ada tempat yang sentiasa menerima rintihan dan keluhan kita..kita boleh meluah apa sahaja yang kita mahu dan meminta apa sahaja yang kita inginkan..kerana DIA lah yang menciptakan kita..tapi ingat yer kawan-kawan..

"TUHAN TIDAK MEMBERIKAN APA YANG KITA MAHU,TETAPI TUHAN BERIKAN APA YANG KITA PERLU" dan "ALLAH TIDAK AKAN MENGUJI HAMBANYA MELEBIHI BATAS DAN KEMAMPUAN HAMBANYA ITU..jadi sekiranya ujian diturunkan kepada kita,jangan putus asa kerana ujian yang kita terima itu,pasti ada hikmah dan jalan penyelesaiannya kerana ALLAH MAHA TAHU paa yang DIA lakukan..

so kawan-kawan..renung-renungkanlah lirik lagu ini yer..melodinya pun sangat menyentuh hati..hehe..hurm,peringatan ini adalah untuk diri saya sendiri dan juga untuk kawan-kawan yang lain..moga-moga kita akan jadi insan yang lebih baik dan lebih menghargai hidup..
see u all next tyme..=)

azam baru??


assalamualaikum..=)

morning alls..its 02.14 at the morning (subuh a.k.a pagi)..i just finish my presentation for PKB..diz is subjek major aq..so i have to do it well..memang bersengkang mata la nak siapkan power point ne..mudah-mudahan la lecturer puas hati dengan kerja aq ne..

hurm..nak tau tak kenapa tajuk post ne 'AZAM BARU'..hehehe..begini ceritanya.....~~~

actually tajuk untuk presentation aq kali ne adalah kanak-kanak yang berkeperluan khas..sub tajuk aq dapat plak adalah DOWN SYNDROME..tengah semangat buat power point ne..aq pon bukak la video-video yang boleh dikaitkan dengan tajuk aq ne..masa tengah sibuk-sibuk cari video..aku bukaklah lagu PELANGI PETANG by Allahyarham Sudirman..bila dengar jek lagu tu..aq terasa sayu sangat..tak tahu lah kenapa..tiba-tiba jek aq terfikirkan tentang PILIHAN yang aq buat..BETUL atau TIDAK....~~

ye lah..bila aq fikir-fikir balik..BESAR sebenarnya TANGGUNGJAWAB yang akan aq pikul nanti..tugas aq adalah untuk MENDIDIK ANAK BANGSA..nak-nak pulak bakal anak murid adalah aq adalah golongan KANAK-KANAK KHAS..bukan senang tugas ne..SUSAH & BERAT..lama jugak aq berfikir.......

tiba-tiba je wujud kesedaran dalam diri aq ne..aq dah TEKAD..semua cabaran ni akan aq hadapi dengan semangat yang sepenuh-penuhnya..aq tak nak sia-siakan kepercayaan dan harapan orang-orang disekeliling aq..especially PARENTS & FAMILY aq..bukan senang orang nak trima kita untuk buat tugas macam ni..lagipun aq dah buat pilihan untuk amik bidang ne..so aq kena teruskan jugak..and aq percaya,semua ni akan lebih bermakna kalau aq buat dengan sepenuh hati aq..bukannya rugi pun..malah berganda-ganda pahala yang dapat..kerja PENDIDIK ni MULIA tau..hehe..

so,dengan semangat dan azam..aq betulkan niat aq..aq tetapkan dalan hati yang aq akan berusaha bersungguh-sungguh dalam bidang ne..ne lah masa depan aq..dan aq nak jadikannya lebih bermakna..PEDULIkan apapun yang orang nak kata..ini pilihan aq dan aq percaya dengan pilihan aq..SEMOGA SEGALA URUSANKU AKAN DIPERMUDAH OLEH ALLAH S.W.T..aminn....~~

hehe..bersemangat kan post aq kali ne..ne bukan untuk diri aq jek tau..tapi untuk semua rakan-rakan yang seangkatan dengan aq..hehe..mari kita sama-sama jadi CIKGU yang TERBAIK....!!!!~~~


Monday, February 7, 2011

sisa-sisa terakhir CUTI..~~

Assalamualaikum n gud morning alls.....

pagi-pagi lagi aku dah menghadap laptop ne..nak siapkan presentation punya pasal,so kena la bangun awal-awal pagi..@_@

bangun awal pagi ne manandakan bahawa cutiku telah pun melabuhkan tirainya..hehehe..cuti seminggu ne memang TAK PUAS..rasa-rasa macam nak tambah jek lagi 2 atau 3 minggu..hehe..mana taknya..sepanjang-panjang cuti ne,,kerja aku asyik berjalan jek..hari-hari plak tu..hehehehe..memang best la..

*ne masa kat SPRING..

kalau ada kat bilik pun kerja aku adalah FACEBOOKING and layan movie KOREA..assignment dan segala macam yang sewaktu dengannya..TOLAK TEPI dululah..hehehe..pendek kata,sepanjang-panjang cuti ne mamang bahagia la..huhuhu..^_^

tapi apakan daya..tempoh kebahagiaan tu dah berakhir..sekarang ne kena back to normal..KULIAH..ASSIGNMENT..ISL..PRESENTATION..etc..etc..

hehe tu lah pekerjaan sebenar ku buat masa sekarang..kadang-kadang BORING gak bila kena menghadap benda yang sama hari-hari..tension pun ada..tapi dats what we call "STUDENT LIFE" kan..bukan student namanya kalau xda TENSION & PENING KEPALA..betul kan..hehehe..

jalan2 kt area waterfront pas mkn nasi kerabu..best2..

ok la guys..i have to go now..kena besiap nak gi kelas ne..next tyme lah yer. i update lagi..huhuhu..till then..bubye..=)