BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Wednesday, October 9, 2013

remember to put the glass down.. ^_^

assalamualaikum..


repost from sist Buuwa Hatee (mohon repost..huhuhuhu)

A psychologist walked around a room while teaching stress management to an audience.
As she raised a glass of water, everyone expected they'd be asked the "half empty or half full" question.

Instead, with a smile on her face, she inquired:

"How heavy is this glass of water?"

Answers called out ranged from 8 oz. to 20 oz.

She replied,
"The absolute weight doesn't matter. It depends on how long I hold it. If I hold it for a minute, it's not a problem. If I hold it for an hour, I'll have an ache in my arm. If I hold it for a day, my arm will feel numb and paralyzed. In each case, the weight of the glass doesn't change, but the longer I hold it, the heavier it becomes."

She continued,
"The stresses and worries in life are like that glass of water. Think about them for a while and nothing happens. Think about them a bit longer and they begin to hurt. And if you think about them all day long, you will feel paralyzed – incapable of doing anything."

Remember to put the glass down.. :)

simple yet meaningfull..

Saturday, September 28, 2013

memories

How could i forget you..?? When every single thing i do, remind me of you..how could i forget you..?? When every night, i dream about you..how could i forget you..??
When every seconds, have you in my thought..

Im scared enough to face the reality..you will never be mine again..and that what its supposed to..

Knowing you was the best thing that ever happens in my life.. Sharing every moments together make me smile..but the hardest part till now..is when i have to admit that you are not for me..wanting to forget all the things that happen are just like a nightmare..
im scared..
im too exhausted..

Monday, May 13, 2013

4 years already..

asslamualaikum..

lama..sangat lama..
 berkurun sudah tidak menjenguk ke laman ini..
nampaknya semakin bersawang..
bunga-buangaan makin layu ditelan masa..
tidak berbaja..tidak bersiram..
tiada cahaya matahari..
huhu..ok sila abaikan madah berhelah di atas..
ni lah kesannya kalau sda lama x menulis di sini..


tik tok..tik tok..masa berjalan..
x sedar sekarang tahun ke 4 sdah aku di bumi sarawak ni..
lama tu geng..hehe
macam-macam benda yang aku belajar di sini..
suka..gembira..ketawa..
dan jangan di lupa saat menangis..sedih..kecewa..
semua ada..lengkap..

mo tulis novel pun boleh sda kali..
tapi malas jak mo tulis..hahahaha

okai..sekarang ni aku mo p sambung study dlu..
sebab esok aku ada EXAM..hehe
ntah la..bila aku fikir2 balik..
aku ni macam ada 1 hobi yang pelik..
suka menerawangkan fikiran bila exam week..especially bila esok ada paper..
mula la merapu ntah apa2..
maybe sebab terlalu stress study kot..haha
(aku study ke jugak masalahnya??)

ok stop..makin lama nanti makin banyaka aku merapu..
gud luck la kepada semua manusia yang akan ada exam esok..
all da best people..


Sunday, March 3, 2013

Sabah Tanah Airku

assalamualaikum..

huhu..dulu msa cuti bru menjelma, janji nak update konon..
masalahnya..kemalasan mengatasi segala-salanya..
maka..terbiarlah belog ini tanpa sebarang kasih sayang buat kesekian kalinya..
isk3..

tutup cerita sal belog..
kita bukak cerita isu semasa..the biggest story for this month.. 
PENCEROBOHAN di LAHAD DATU..
sangat-sangatlah merisaukan especially buat anak2 sabahan yang merantau d negeri lain
(students or workers)

makin besar dah kot isu tu..
and setahu aku, isu tu dah lama jadi..start from 9th of febuari lg..
tapi..01.03.2013 hri tu bru kecoh..
mana peranan media massa??
dah sampai ada pertumpahan darah baru nak buat liputan??
yang dok terpampang kat akhbar balik2 PRU 13, gosip artis, etc..
skali lagi..knapa x didedahkan awal2??
hurmm..

bukan apa..klu xda berita yang sahih, rakyat akan semakin tertanya2..
sebab tu lah banyak khabar angin yang muncul..
lumrah manusia plak sng nak percaya tak kira apa berita pun..
last2 panic..jadi tak tentu hala..isk3.
tapi mungkin diorang (media) diarahkan untuk tidak membuat liputan kot 
coz khuatirkan keselamatan negara..
xpa..kita bersangka baik..(tapi cubalah bgtahu cerita yang sebenar kan..
takde la rakyat tertanya2 n buat spekulasi sendiri..)

tu sal media..ok lagi kot..
yang tak tahannya bila ada segelintir pihak ni yang buat lawak sal isu LD ni..
hello..korang ingat ni benda main2 ke??melibatkan hidup dan mati manusia kot..
boleh pulak g tweet or post2 benda yang tak sepatutnya..
tulis plak benda2 yang boleh mendatangkan kemarahan orang..
kan dulu kat sekolah cg ada ajar..
sarang tebuan jangan dijolok..nanti merana badan sendiri..
orang tengah risau pasal isu pencerobohan ni..
dia boleh pulak kata "ambik je la Sabah tu..bukan Malaysia punya pun"
mana tak orang2 Sabah mengamuk (aku pun Sabahan ok, dan aku juga cukup terasa!!!)
memang kaw2 la kena hentam ngan budak2 SABAH..

mungkin ble dimaafkan la sbb awak tu budak2 lagi..belum matang lagi kot..
but still, jangan lah memandai keluarkan statement yang boleh menimbulakan sentimen kenegerian..
cuba kalau orang kutuk2 negeri awak, n kata yang bukan2 sal negeri awak??
confirm2 awak pun mengamuk sakan..(semua pun setuju aku rasa)
kat sekolah dulu xde belajar ke??isk3..
next time sila pikir betul2 dulu sebelum awak keluarkan statement ye ADIK..!!
(firasat aku mengatakan yang dia tu muda lg dr aku..)
tak yah la nak jadi popular dengan benda2 macam ni..
nanti bukan setakat popular dapat..
sepak terajang, penampar, flying kick, buku lima semua dapat..
sekai lagi diingatkan SARANG TEBUAN JANGAN DIJOLOK..nanti balik bengkak2 badan..hehe

lupakan sal budak n mereka2 yang tidak bertanggungjawab ini..
as a SABAHAN and MALAYSIAN, 
aku sangat2 salute dengan anggota keselamatan kita yang sanggup berkorban demi mempertahankan negara..walaupun orang pandang remeh tugas dorang ni..tapi aku cukup respect mereka..
terima kasih kerana telah berkhidmat untuk negara..
pengorbanan kalian membolehkan kami untuk terus bernafas di bumi Malaysia ini..
ANDALAH PERWIRA KAMI..
kalau suruh aku sekalipun, belum tentu aku ada kekuatan untuk berkorban sejauh itu demi negara aku..
maybe sebab tulah aku tak layak jadi ANGGOTA KESELAMATAN kot..
so aku jadi pendidik untuk anak2 bangsa pun kira ok la..
but still.. jasa kalian semua terlalu besar dan bererti buat rakyat seperti kami..
AL-FATIHAH buat merek para perwira negara..



apa2 pun..kita tenang dan teruskan berdoa..walaupun tak mampu nak bantu mereka di medan pertempuran, kita iringi langkah mereka dengan doa..mudah-mudahan segala urusan dipermudahkan oleh ALLAH..
May Allah bless them in every way, every moment.. Ameen.. (^_^)

#panjang plak post kali ni..hehe.. ^_^

Saturday, February 9, 2013

cuti lagiii..

assalamualaikum..

agak lama tidak ke sini..
masa tidak berapa mengizinkan..
tambahan, terbeban dengan tugas yang sentiasa ada..

dan sekarang..
cuti menjelma..
maka akan aktiflah kembali..
di medan ini..
(^_^)v

hehehe..macam pelik je kan bunyi ayat2 aku kat atas..
biasa lah..kan ke nak jadi cikgu BM..kenalah pandai susun ayat..
setuju murid2..hehehehe..

ok..sekarang ni tengah mood cuti..
biasalah..Chinese New Year kan..
but yang tak bestnya..holiday kali ni tak ble nak berseronok..
(seronok la sangat..!!)
sob3..sebabnya..elaun tak masuk lagi..

so..planning2 nak pegi berholiday..
terpaksalah diCANCELkan..
sedih3..(tak tercapai hasratku nak berholiday sakan..)
(T_T)

ala..tak kesah la..janji aku CUTI..
at least ble gak aku rajin2 jenguk belog ni kalau ada  cuti kan..
hehehe

ok..stop sini dulu..
cuti kan seminggu..so esok aku sambung jenguk lagi yer..
annyyeong.. ^_^

 #aku nak belajar mengedit2 gambar lagi lah..lama dah tak belajar.. (^_^)

Friday, January 18, 2013

crazy state..~~

assalamualaikum..

singgah jap menjenguk belog ini..
nak membuang rasa bosan yang menghantui diri..

ok fine,
semenjak dua menjak ni, kegilaanku semakin menjadi2..
dun know what.. but still kegilaan yang membuatkan aku confuse seketika..
adakah aku sudah terjatuh??
rasanya tidak..
tapi entahlah..
semakin aku berfikir..
semakin aku menjadi confuse..

rasanya perkara semacam ni lah yang aku sedaya upaya cuba elakkan..
tapi still datang jugak..
isk3..sudah lupa bagaimana hendak menghadapi situasi sebegini..
fenin2.. jiwa raga semakin tak menentu..
keadaan semakin tak terkawal..
oh my..what am i suppose to do??
need some HELP here..please..!!!

*sori..entry yang agak merapu.. @_@


Monday, January 7, 2013

new year 2013..!!

assalamualaikum..

happy new year 2013..
as usual..makin bertambah tahun..makin bertambah gakla usia dan banyak lagi perkara-perkara lain yang bertambah (especially bagi diriku ini)..

and now..aq dah nak masuk 23..omooo..kalau kira2 dah banyak tu a.k.a dah tua..huhu
but..who cares kan??..it just a number..tak efect pun..
(nampak sangat ayat untuk menyedapkan hati sendiri)

soalan wajib di tahun baru.. AZAM..!!~~
azam aku tahun ni??
takde lain dah..sah2 la aku nak belajar rajin2 supaya boleh lulus dengan cemerlang..
bosan dah dengan pointer yang tak reti nak naik2..
(padan ngan muka aku..siapa suruh malas??!!..)
tapi benda ni sebenarnya bukan azam pun....
actually tu lah purpose mak bapak kita hantar pegi belajar jauh2 kan..
supaya kita belajar rajin2, jadi pandai, dapat result gempak, kerja bagus2, kumpul duit banyak2, kawin,.....dan banyak lagi perancangan masa depan..yang bila dirangkumkan menjadilah.....
 "so that kita boleh jadi orang berjaya dan membahagiakan family kita" 
(panjang sungguh explanation aku..)

other than that, setakat ni aku malas nak fikir dulu..currently kepala hotak tengah serabut memikirkan masalah dunia yang maha banyak dan agak sukar untuk diselesaikan..(bunyi macamlah masalah besar sangat..cehh..)

okay people..out for now..
have to continue my routine life..
singgah jap je sebenarnya untuk mengUPDATE belog yang agak lama tak bertuan ni..
till next time.. (^_^)v..

#oh ya..lupa aku nak mention..dah seminggu aku hidup tanpa alat komunikasi terpenting manusia abad ini a.k.a HANDPHONE..!! aku pun malas nak cara dah..best gak takda talipon ni..rasa aman gak dunia..hoho..terer tak aku?? huhuhu.. (-_-)