BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Sunday, October 31, 2010

L.O.L..haha



salam..

td aq bru je follow 1 blog..org swak ckp nang intresting la..dats my best buddies blog..aq mmg gelak x ble blah la bca blog dya ne..korang nak taw napa??meh aq story..

first thing yg best sal cer kat blog dya ne adalah sumanya based on true story..mmg hal yang berlaku kat dunia sekarang ne..korang tak ble nak pertikaikan suma benda yang dia ckp coz mmg benda tu yg jadi kat dunia kita hari ne..sumanya berkaitan ngan hidup kita..kadang2 aq pon trasa mcm yang dimaksudkan kat cer tu adalah aq..macam kna head shoot jak..huhu

second thing yg best sal blog ne adalah cra dya smpaikan cer tu..nang sempoi la..aq rsa dya men blasah jer..evry single words yg dya pkir tu la yg dya tulis..so mmg xda tapis la..huhu..klu yg x ngam mmg akan rasa x puas ati ngn cra adya smpaikan..straight to da point ok..huhu..but for me,it just fine n really intresting..napa?coz aq pon sma gak..men bantai tulis jak..kahkahkah..

lg satu sal writer dya ne..kdg2 aq kureng nak pham skit..taw napa??coz dya tulis campur2..memang rojak abiss..klu aq jd cegu bm dya..mmg aq bg fail..harhar..dun marah babe..tp ok lah..utk bacaan santai kan..so no hal la..but i think, u write better in english dude..hehe..

hurm..aq pon xtaw npa..but i really like suma cer yg dya tulis..klu aq ne pnerbit,rsa nak publish jer suma tulisan dya ne..but maybe 5-6 thun lg kot..hehe..tnggu la aq bukak kedai buku sndri ek..

to dat buddy..aq rsa bek ko tulis novel or sumthing la..pas tu publish n jual..at least ada gak hasilnya..i mean ble la jadi duit..dats wat u want more kan..kuikuikui.but really,u hve to think about it..;p

Wednesday, October 27, 2010

kehilangannya...='(

salam..

hari ini terlalu memilukan buat aq..pagi2 lagi dah dapat berita yang sangat meruntun hati..Ya Allah..kenapa mesti aq mendapat berita tu masa aq kat sini??aq kehilangan orang yang banyak berjasa dan mendidik aq selama ni..

kalaula aq x bukak fb pg tadi..memang aq tak taw pun sampai bila2..tu pun taw secara x sengaja..nasib bek la ada member tag gambar arwah kat kazen..bila nampak jak gambar tue..trasa nak menangis je..air mata ne tunggu masa jek nak tumpah..bila baca komen2 kat bwh gambar tu..memang menitis air mata aq..betapa besarnya jasa arwah kat ktaorang suma..sampai akhir hayatnya pun,arwah masih lagi berbakti dan mendidikanak muridnya..

kalau di ingat2..memang banyak benda yang aq belajar dari arwah..dari budak yang x tahu apa2 mengenai agama..sampailah pandai mengaji dan solat..alhamdulillah..berkat ilmu yang diajarnya..aq akhirnya pandai mengaji..aq tahu tentang sirah Rasulullah dan para sahabat..alhamdulillah..aq tahu serba sedikit tentang agama..setiap masa dan tenaga yang dicurahkannya tidak pernah minta dibalas sesen pun..Ya Allah..terlalu banyak jasa dan pengorbanan arwah untuk kami..terutamanya diriku..

arwah banyak membimbing aq..aq dianggapnya seperti cucu sendiri..arwah sangat menyayangi aq..kabaikan arwah banyak membantuku..Ya Allah..aq amat merasa kehilangannya..yang paling aq terkilan..aq xdapat join kazen2 ngan kawan2 yang lain untuk baca yasin dan tahlil d rumah arwah..sangat2 terkilan..Ya Allah..berkatilah pemergian arwah..tempatkanlah arwah bersama orang2 yang beriman..sesungguhnya jasa dan pengorbanan arwah mendidik kami mengenal agama adalah terlalu besar dan tiada gantinya..cucurilah Rahmat ke atas Roh arwah..AL Fatihah..='(

history....????

salam..

hurm..sdar x sdar dah nak abis semester dah..n next year akn bergelar PISMP..dah hilang 1 P..dlu msa mula2 msuk..trasa lma sangat plak 3 smester foundation ne..tp bila dah nak abis ne..mcm cepat jek msa berlalu..

hurm..ingt lg masa mula2 msuk dlu..mmg la tgok mcm xda perasaan..tp dlm hati actually sdey sngt2 sbb kna tnggalkan suma bnda n org yg tersayang..chewah..=D..ye la..dh la kna duk jauh kat swak ne..kna tnggalkan form 6 yg mmg aq syg..member2 plak yg sma gila ngn aq..pas tu pling pnting nak tngglkn org ter'sayang' ok..wakakakakaka..mna x tensen..tp buat2 tabah jak la..huhu

tp bila dah sampai sini..kira ok gak la..not bad..ok gak kat swak ne..bnyak bnda yg dplajari..bnyak pengalaman baru yg d alami..its realy teach me how to live a life..huhu..thanks lah yer coz ajar aq jd tabah..ajar aq jd kuat..i really appreciate it..thanks sarawak..

x prasan plak rupanya dah hmpir setahun stngah duk kt bandar kuching ne..mcm x caya plak..n lg x caya coz kna duk sini lg 4 gtahun..adoi..i wonder camna la life aq 4 tahun akan dtg yer..huahuahua..ala..tak kisah la suma tu..janji aq ble hidup dengan aman dan tenteram..hahaha..biarla apa pun yg jadi pas ne..aq tetap aq..huhuhu..none of them yang ble melunturkan semangat aq dr terus berjuang..chewah..patriotik terhadap diri sendiri tu..huhu..moga2 hari2 aq kat sini akan jadi lebih baik and terus baik..=)

Wednesday, October 20, 2010

my habit??

salam..

haha..utk pengetahuan u all suma, aq dh ada habit baru la..nak taw apa??pengumpul heels ok..wakakaka..hari ne buat kali ke-tiganya aq beli high heels ok..n yg aq heran..camne la suma jnama heels tu Emilio Velentino??kompius2..cam taw2 jer..haha..tp yg pstinya suma heels ne aq beli kurg dr rm 30 taw..



ok tak??aq pon xtaw la sjak bila aq mula mnat pkai heels ne..nak kata sjak azali mmg jauh skali la..nak kata skrg slalu pkai pun....tak jugak..hari2 pon aq dok pkai slipar mde from japan gak..kuar pkan pun pkai slipar tue..aq pkai msa nak g klas jer..klu x pun msa ada function2..tp yg herannya..aq pntang dh tgok heels yg murah2..mesti aq nak sapu..x kisah la..jnji lawa..huhu..

yang lucunya..suma org x caya yang aq pkai heels camne..apsal korg x caya a??pelik ke aq pkai heels??hahha..memang pelik pon..aq sndri pon rasa pelik..sbb aq xda rupa cam gadis ayu jer..wakakaka..(kutuk dri sndri)..ish3..

kalau member2 aq kat skolah nampak ne..kompom ktawa berabis ne dorg..to al geng MO..kawan kmu yg 1 org ne smkin bergaya dah..haha..aq smakin mengikut jejak langkah dja..cuma tang make up jak yang blom..maybe coming soon kot...hahaha..tp xpa..perubahan tu kan sesuatu yang baik..am i rite???

Saturday, October 16, 2010

such a heartbreaker..

salam..lama dah xon9..bz sket..hurm..xtaw la knapa..hari ne trasa nak nangis je..rasa sakit hati,sedih..sumanya ada..kenapa mesti rasa macam ne lagi a??

tak taw la kenapa..rasanya benda ne dah lama..tapi tak pernah berhenti nak mengganggu hidup ne..dah beratus kali bagitau kat diri sendiri..sudah2 la tu..tapi x jugak ada kesan..kenapa ek??adoii..

hurm..hari ne terasa nak luahkan semuanya..tak kisahlah orang nak baca or wat..im really sick of this..y am i suppose to know u??y??y am i suppose to meet such a heartbreaker like u??

kalau memang bukan untuk aku..kenapa aq perlu mengenali dia??kenapa??kan bagus kalau kita tidak pernah kenal..pastinya aku takkan rasa sakit seperti sekarang..

hurm..sorry la kalau tulisan ne menyinggung sesiapa..bukan nak menyindir..just nak meluahkan apa yang terpendam dalam hati ne..mungkin kisah ini hanya cerita kosong..tapi bagi sesiapa yang pernah merasakannya,they sure know the pain that i feel right now..hurmm...=(

Friday, October 8, 2010

ASALAMUALAIKUM..

hurm..hari ne xda bnyak benda yg jd..kelas pun x bnyak..1 jer..but..sumthing mengganggu fkiran ne..nak taw nape??hehe..jeng..jeng..jeng..

biasalah..masalah hati & perasaan..mna la pndai habis..betul tak??well..xtaw la macamana nak cakap..bila malas nak fikir,time tu gak la org sibuk nak masuk line..adei..ne yang buatkan kepala menjadi pening seketika..tak dijawab salah..nak dijawab lagila salah..so nak buat ape ye??

hurm..andaikan la korang berada dalam situasi ne??pe yg korang akan buat ek??bila korang dah belajar nak melupakan kisah lama..tiba-tiba kisah lama tu muncul semula..klu stkat muncul je xpe..ne siap nak mulakan kisah baru lg..korang rasa ape tindakan korang??nak teruskan dengan kisah baru o buang terus kisah tu..kompius kan..hurm..

tapi nak buat macamana kan..tu lah lumrah dunia..bila kita harapkan sesuatu tu ada..tak nak pulak datang..tapi bila kita berharap benda tu hilang..makin plak datang kepada kita..memang la hidup ne complicated kan..huhu

tak kisah la semua tu..janji kita teruskan hidup ne selagi kita terdaya..hidup kita kan sekali je..so kena lah manfaatkannya dengan sebaik mungkin..supaya tak menyesal di kemudian hari..so moral of the story..pandai-pandailah fikir mana yang baik dan mana yang buruk..Allah dah anugerahkan akal fikiran untuk kita gunakan..so apa lagi..gunakanlah semaksimum mungkin..tapi ingat taw..gunakan ke jalan yang baik dan bukan sebaliknya..ne ingatan untuk kita sesama manusia..salam..=)

Monday, October 4, 2010

pengalaman..

assalamualaikum semua..

lama kan tak dengar khabar..biasa lah..busy dengan aktiviti kat maktab ne..hurm..rindu la nak tulis kat blog ne..rindu kat ikan2 ni..hurm..well,now kita jumpa lagi..hehe..

ok lah..kali ni nak kongsi pengalaman dengan korang semua..pengalaman ni dapat masa tengah busy buat aktiviti kat Sibu baru-baru ni..

first of all nak berterima kasih banyak-banyak kat bandar Sibu coz dah banyak bagi pengalaman pada diri ni..Sibu memang sebuah bandar yang nice and best..hehe..

hurm..nak dijadikan cerita,masa mula2 pijakkan kaki kat bandar sibu ne,hati dah mula rasa semacam..tak tau la kenapa..semacam tu bukanlah perasaan yang tak elok..just terasa sayu dan tenteram yang teramat sangat..terasa semua kenangan tu tiba-tiba mengimbau dengan sendiri..macam dah lama pulak duduk kat bandar sibu ne..padahal baru je first time sampai..

masa kat sana..elok je bejalan sorang2 kat dataran sibu ne..memang terasa nyaman la bila jalan kat sana..angin malam plak menambahkan lagi perasaan sayu tu..memang best la layan perasaan time ne..dan aku pun tidak ketinggalan untuk melayan perasaan kat dataran tu..memang best la lepak kat sana..thanks Sibu..I learned a lot of things bout life there..=)