BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Wednesday, January 19, 2011

random post..part 2

salam semua..

hurm..semalam dah buat entry yang ntah pape..now aq nak buat yang part 2 plak..hehehe..now, lets see....~~~


here it is..the love of ma life..=)..<3

ALIF & ARIF
anak buah kesayangan aq..ditekankan sekali lagi..ANAK BUAH ok..not my son..hehehe..dua orang ne lah yang jadi pengarang jantung aq..huhu..jadi kawan bergaduh n bertumbuk kat umah..kalau dah berjumpa ngan dua orang ne, konfirm bising rumah tu..hehehe

my dearest ARIF..=)

yang ne adalah adik..ARIF SAUFI..umor baru jek nak masuk 2 tahun dis year..personaliti??huhuhu..so silent..tp kalau dya dah start nangis..memang bergegar gak lah rumah tu..yang buat aq selalu geram dengan dya ne ialah perangai dya yang susah sangat nak dijaga..dalam dunia ne dya anggap mak dya je orang..yang lain bukan orang..huhuhu..pantang tengok mak dya bergerak skit..konfirm nangis..memang agak susah nak dijaga..tapi kalau mood dya baik, senang jek la..hehehe


tp aq suka sangat cari pasal ngan dya..suka dengar dya nangis..lucu..hehehe..asal nangis jek, konfirm gi report ngan mak dya..ceit, kecik2 lagi dah suka report..huhuhu..cuba korg tengok pakaian dya..hehe...ntah pape jek..ne kerja mak dya la ne..tp cute gak kan..huhuhu

sal budak kecik ne, x banyak sangat citer coz dya ne kan kecik lagi..belum banyak kerenah..masih lagi berkepit ngan mak dya..so xa bergaul sangat ngan kitaorang ne..bak kata orang, belum tunjuk taring lagi..tunggulah setahun dua lagi..konfirm jadi macam abang dya..hehehe

Si Nakal ALIF..=)


ha..yang ne plak adalah abangnya..ALIF SAUFI..nama diorang ne lebih kurang jek..huruf L ngan R tu jek yang membezakan..hehehe..idea sapa??ntah la..aq pon x taw..mak ngan bapak dya lah kot..hehehe..klu yang ne plak personaliti memang agak brutal..(tengok la ajaran sapa)..hehehe..ne memang ganas skit..pantang tengok orang senang, mulalah dya nak bawak bergusti..dan mangsa keadaan adalah AQ n KAKAKku..segala macam stunt la akan dibuat oleh budak ne..merbahaya plak tu..memang ekstrem la dya ne..

ops..lupa plak nak bgtaw umor dya ne..rasanya nak masuk 3 tahun diz year..yup..bulan 3 ne dya 3 tahun dah..korang nak tahu fakta menarik mengenai budak ne??hehe..dya ne hanya makan nasi , sup n lauk seperti ikan, n ayam..lain2, TAK NAK..bagilah segala macam jenis junk food..x nak punya..sangat2 memilih makanan..keropok ke, gula2 ke, segala jenis junk food lah..memang dya xnak..di TOLAK mentah2..jarang kan nak jumpa budak macam ne..hehe


lg satu dya ne sangat2 lah malas nak bercakap..even sampai sekarang pun dya jarang bercakap..tapi dya hanya akan bercakap kalau keadaan terdesak..contohnya kalau dah lapar sangat nak makan, pandailah dya jerit "mamam ayam"..huhu..klu x pun nak susu..bru lah nak bersuara..lain2 masa tarak..klu dya bersuara pun, memang korang xkan faham..bahasa dya hanya dya sendiri jek yang faham..kitaorang gelar bahasa kartun..hehehe (ni lah pengaruh kartun)..

1 benda yang aq selalu bergaduh ngan dya ne adalah berebut channel tv..budak ne klu kat umah memang 24 hours dpn tv,tengok kartun..klu dya dah start tengok kartun, jangan haraplah dapat tukar g channel lain..tunggulah sampai dya tdo or xda kat umah..klu x, join jek la dya tengok rancangan kartun tu..(aq pon dah ble hafal lagu2 kartun tu..hari2 tengok)..hehehe..kartun kegemaran budak kecik ne adalah 'captain OSO'..aq pon x faham apsal la dya suka sangat ngan kartun tu..nak kata best,langsung x..hehehe..taste budak2 kan..layan jek la..=p


tapi walau macamana nakal sekali pun dua orang ne..tetap aq sayang ngan dorang..hehe..ye lah..dah dari kecik lagi aq jaga..walaupun nakal tetap gak buat aq senang hati..kalau aq tension ker..stress ker..marah kat orang ker..tapi kalau aq tengok kerenah budak dua orang ..konfirm hilang sumanya..terus rasa refresh..hehehe..

okie lah.. kalau nak citer sal dua orang ne..memang sampai besok pun xkan habis..so..till ow..=)..nyte everyone..eh salah..morning dah sekarang ne..okie..babai..=)


Tuesday, January 18, 2011

random post....

salam semua..

boring plak malam ne..tengah syok-syok belek gambar kat dlm laptop, tiba-tiba terasa nak post plak..hehehe..dats what we call..XDA KEJA..huhuhu..


gambar 1 : my favret shoe..

ne la kasut fevret aq..beli ne msa sem 2 foundation rasanya..sekali tengok jek trus berminat nak bli..tp yg slacknya, kasut ne warna PINK..x pernah-pernah dalam hidup aq beli kasut warna pink..ne la first time n last (rasanya la..)..huhuhu..=)


second pic : lord of da RING..


cincin ne..hurm..ne kira cincin azimat la..banyak kenangan dengan cincin ne..of kos la coz cincin tuttttttt..memang sayang gila ngan cincin ne..every second aq pakai..tp sekarang dah xda..dah hilang..nasib bek gak hilang..at least lepas satu beban dalam otak aq..huhuhu..=p


gambar 3 : important things..hari2 aq guna..

hehehe..semua pun mesti taw kan benda ne..memang sangat penting dalam kehidupan seharian..ne bukan keperluan lg ne..dah kira penyambung nyawa aq ne..huhu..ye la..klu xda benda ne..camna aq nak buat kerja..terbantut segala urusan seri paduka baginda..huhuhu..yg ne da latest stock aq..ala-ala old skool gitu..hehehe..xtaw la brpa lama plak yg ne akan bertahan..kita tunggu dan lihat..=p


gambar 4 : kagilaanku..KIM HYUN JOONG..SS501


ha..yang ne plak adalah orang yang sangat aq gilai..huhuhu..sangat2 aq admire..kira peminat setia la..sampai kan klu ble nak carik boipren pun macam dya ne..huhuhu..tp aq masih lagi berpijak di bumi yang ok..aq cuma agan2 jek..bukanlah sampai gila sangat..aq just suka dengan character dya ne..hehe..hope dapat la jumpa orang cam dya ne..huhuhu..=p


5th picture : penghibur duka lara..lappy kesayangan..


ha..ini dia si jantung hati..ne lah hobby aq d masa lapang..klu x lapang pun aq lapangkan gak..hehehe..dengan lappy ne lah aq melakukan rutin kegemaranku..apa lg, facebooking n blogging la..tp blogging jarang..ikut mood..klu ada subjek nak dibebel n rasa rajin nak menaip, aq buat la..tp slaluny memang facebooking jek..klu x on9 pun, aq men game n tgok moVie..hehe..lappy ne kira dah jadi boipren aq..peneman dikala sunyi..cheeewwaaahh..klu xda ne, memang terasa dunia ini sunyi dan sepi..wakakakaka..=)


pic 6 : mR. Teddy..bestfriend n punching bag aq..hehe


this is ma mr. teddy..dya ne la yg jd peneman aq..huhuhu..kdg2 klu geram ngan sumone ker..mr teddy ne la yg jadi tempat aq melepaskan geram..im sorry mr teddy..MU teddy ne member yg bg..kira present perkenalan la..sekarang ne dh jadi bestfren aq..really thanks to tuan besar..mr teddy ne sy jga baik2 la bos..huhu..=)

hehe..tu lah antara benda-benda yang mendescribe mengenai diriku..sikit-sikit la..kira important things in ma life..(konon)..hehe..okie..its really late oredi..mau beransur dlu..tomorrow ada klas lor..nyte allz..=)..babai..SALAM..

Saturday, January 15, 2011

macam MALAY..



salam..

hari ne keja aq bukak internet and usha-usha artis korea..tiba-tiba aq terperasan 1 gambar ne..mula-mula ingat dya ne orang malay..muka sebijik macam orang malay..last-last dpt taw yang dya ne artis korea..really nice..nampak cool jek..hehehe..=)

nama dya Im seulong..member dalam grup 2AM..hensem kan..hehe

Thursday, January 13, 2011

its her Fault..


ITS HER FAULT.. she was the one who hoped in the 1st place.. she was the one who opened her heart.. she’s not supposed to do such thing.. she’s insane.. she never think it would turn this hurt.. she never thought that it makes her suffer.. she feel like crying.. but her body refuse the insanity.. a drop fall.. then a drop.. its enough.. she can’t cry.. but the feeling insist.. there’s something inside her insist to burst out.. she keep being strong.. fighting herself.. somehow too secretive is just not right.. but she never wish to share this kind of thing w

ith anyone.. not anyone but herself.. its not easy to believe and tell anyone.. yet is hard to keep it alone..

LOVE.. it wasn’t something she should involve with.. it wasn’t something she cant handle if she’s hurted.. because she cant cry.. because she doesn’t share.. she laugh everyday to any jokes.. she smile everyday to anyone.. but she still hurting inside.. hurting for something she wish is hers.. for something she don’t suppose to start.. for something she could not have.. for something too good than her qualification.. for something she could never reach.. for something she cannot hold.. never forever..

HIM.. its okay to be just friend.. its all right to be just an ordinary person.. she don’t care anymore.. its fine not to have him.. she can take it if he was owned by someone else.. is still great if he can say hi.. it would be nice if he just smile.. at least she won’t cry.. but that’s not what happen.. it will be a bit like heaven if it did.. but it doesn’t and it didn’t feel like hell at all.. its just hurt.. hurting too muc

h.. but she still bear it.. but he didn’t even look.. not even a glance.. not even a bit.. he didn’t even sa

y hi and didn’t even smile.. it was the same like back then.. it was a bit like déjà vu.. he just keep quiet.. then he went away.. just like she’s not there.. which means she should give up.. she should just stop.. she never appear in his eyes.. so be it.. accept.. it was her fault really.. she falls with boys too easily.. SOMEONE PLEASE HELP BREAK HER HEART BECAUSE SHE'S TIRED HOLDING THIS PIECES..

(copy from my besties..ma fevret one..)

Saturday, January 8, 2011

truth or lie???

Fenomena Tentang Perempuan

1.Perempuan adalah makhluk tuhan yang suka sangat “shopping”. Sebab, dalam anggapan mereka, kedai, shopping mall, supermarket, atau pasar adalah tempat di mana mereka seolah merasa ter'kontrol' (padahal buktinya mereka sangat “lost control” di tempat seperti itu).

2.Perempuan sangat menyukai segala hal yang bersifat “tawar-menawar”. Jadi, pertanyaan tentang ‘apakah itu diperlukan’ tidaklah relevan. Bagi mereka, segala sesuatu yang dijual dan ditawarkan ibarat sebuah permainan yang mengasyikkan dan adil.

3.Perempuan pada hakikatnya tidak memiliki sesuatu untuk dipakai. jadi, jangan bertanya tentang rak baju di dalam bilik, kamu hanya boleh tidak mengerti 'kenapa'??.

4.Perempuan suka menangis. Dan mereka tidak akan menangis kecuali mereka tahu bahwa kamu boleh mendengarnya.

5.Perempuan akan selalu bertanya tentang sesuatu yang tidak mempunyai jawapan pasti. Ini adalah usaha mereka untuk membuatmu merasa bersalah.

6.Perempuan suka berbicara. Jadi, mereka akan selalu bercakap, berborak, karena berdiam diri atau menutup mulut sangat menyeksakan bagi mereka, walaupun mereka sebenarnya tidak ada sesuatu pun yang ingin dibicarakan.

7.Perempuan perlu untuk merasa bahwa ada orang lain yang lebih ‘buruk’ dari mereka. Itu kenapa acara-acara seperti Oprah Winfrey Show sangat sukses.

8.Perempuan tidak menginginkan seks sebanyak keinginan lelaki. Ini dikeranakan seks lebih bersifat fizik bagi lelaki, dan bersifat emosional bagi mereka. Jadi, hanya dengan mengetahui bahwa lelaki menginginkan seks dengan mereka, keperluan seksual mereka sudah pun terpenuhi.

9.Perempuan tidak menyukai serangga. Bahkan perempuan terkuat pun selalu memerlukan lelaki di samping mereka jika ada serangga yang muncul.

10.Perempuan tidak boleh menjaga rahsia. Sebab itu seolah mengerat mereka dari dalam. Imbasnya, mereka merasa bahwa bukanlah sebuah ‘dosa’ bila membicarakan rahsia tersebut kepada satu atau dua orang.

11.Perempuan selalu ingin tampil berkelompok di depan umum. Sebab, ini memberikan mereka kesempatan untuk bergossip.

12.Perempuan tidak pernah tahan untuk tidak menjawab telepon, apapun yang sedang mereka lakukan. Sebab mereka menganggap telepon itu sebagai pengumuman loteri dan mereka adalah pemenangnya (haha…).

13.Perempuan tidak pernah paham kenapa lelaki menyukai mainan. Sedangkan lelaki sangat paham bahwa mereka tidak memerlukan ‘mainan’ lain bila perempuan punya menu ‘on/off’.

14.Perempuan akan menyimpan tiga jenis shampo yang berbeza dan dua jenis conditioner di bilik mandi mereka.Setelah perempuan mandi, jangan heran bila bilik mandi akan berbau seperti ‘hutan tropika’.

15.Perempuan tidak mengerti ‘daya tarik’ olahraga. Lelaki akan mencari hiburan sebagai kesempatan untuk lari dari kenyataan. Sedang perempuan mencari hiburan untuk mengingatkan mereka bagaimana ’segala sesuatu’ boleh menjadi berbahaya.

16.Bila lelaki pergi untuk 7 hari perjalanan, maka mereka akan membawa pakaian untuk lima hari dan akan memakai pakaian yang sama untuk beberapa hari. Tapi bila perempuan pergi untuk 7 hari perjalanan, maka mereka akan membawa pakaian untuk 21 hari. Ini kerana mereka tidak tahu yang akan mereka rasakan apa yang mereka pakai setiap harinya.

17.Perempuan akan merapikan rambut mereka bila ingin tidur.Perhatikan bagaimana perempuan makan ais krim, maka kamu akan tahu bagaimana rupa mereka di tempat tidur.

18.Perempuan akan digaji (dibayar) lebih murah dibandingkan lelaki, kecuali dalam dunia model.

19.Perempuan tidak pernah ’salah’. Dan meminta maaf adalah tugas lelaki. Hmm.. siapa sebenarnya yang merayu adam memakan buah khuldi..?

20.Perempuan tidak tahu apapun mengenai kereta, kecuali diperlukan kilang kereta untuk iklan.

21.Perempuan memiliki tempat tidur yang lebih baik dan tersusun dibanding lelaki. Sebab mereka berpikir dalam mimpi pun mereka akan dipuja.

22.Jumlah rata-rata barang di bilik mandi perempuan adalah 437. Lelaki tidak akan dapat mengerti apa gunanya barang-barang tersebut.

23.Perempuan akan mengatakan bahwa mereka menyukai binatang yang lucu seperti kucing.Lelaki juga berkata yang sama, tetapi bila tidak berada di depan perempuan, ia akan menendangnya.

24.Perempuan sangat suka bercakap di telepon. Mereka boleh menginap di tempat kawan selama dua minggu,lalu ketika kembali ke rumah, mereka akan menelepon kawan tersebut selama 3 jam.

25.Perempuan akan merapikan penampilan mereka (bersolek) bila ingin keluar untuk berbelanja, menyiram tanaman, membersihkan garaj, menjawab telepon, membaca buku, atau bahkan membuka surat.

Friday, January 7, 2011

new story..new me..

assalamualaikum..

apa khabar semua??hope sihat2 jek..well,rasanya dah seminggu kita berada di tahun 2011 ni kan..apa azam baru???mesti banyak yang dah buat list azam baru kan..kalau boleh masukkan sekali azam tahun lalu yang belum tercapai..tahun ne..usahakan sampai berjaya..hehe..so apa perasaan setakat ne??best?? tak best??huhu..jangan risau..sekarang ne masih sempat lagi kalau nak melakukan sesuatu yang terbaik..masih awal la..tapi kalau nak melakukan yang terbaik, buat apa tunggu lama2 kan..=)

well, apa kata kita singkap semula sejarah tahun 2010..apa yang telah berlaku sepanjang tahun lepas??benda yang baik atau yang buruk??yang gembira atau yang menyedihkan??cuba kita renungkan...

bagi aq..memang tahun 2010 yang lepas sangat2 la banyak mengajar aq..nak taw kenapa??banyak sangat benda yang dah berlaku..yang baik ada..yang buruk pun ada..sedih..gembira..malu..geram..marah..semua lah..kira MACAM MACAM ADA..hehe..

tapi walau apa pun yang pernah berlaku di tahun 2010..semua tu kan dah jadi kenangan..betul tak??dan sebagai orang yang sentiasa ingin maju kehadapan, kita mestilah melupakan apayang telah berlaku..tapi INGAT..jangan LUPAKAN terus tau..sebaliknya kita jadikan sebagai panduan untuk kita melalui tahun 2011 ne..semua benda yang baik pada tahun lalu,kita kekalkan..benda yang tak baik pula,kalau boleh kita hindarkan..tanamkan dalam diri kita..THIS YEAR WILL BE BETTER THAN LAST YEAR..bukankah itu yang semua orang harapkan..setuju???

so..apa lagi..jomlah sama-sama ubah diri..aq pun dah semangat ne..nak jadi yang lebih baik..nak belajar lupakan semua kenangan-kenangan yang menyedihkan..nak berusaha untuk mencapai semua hasrat dan azam yang aq dah buat..dah banyak dah list azam yang dibuat ne..dah tentu list azam yang baik baik belaka..hehe..nak taw apa antaranya..:

a) nak jadi hambaNya yang lebih baik..
b) nak jadi anak yang baik..
c) nak jadi student yang cemerlang..
d) wanna be the best..=)..amin..

so,korang plak macamana??kadang kadang ada yang malas nak buat list azam tahun baru sebab takut kalau tak tercapai..nanti dikatakan buat malu jew..beria-ia nak berazam,tapi hasil 1 pun tak ada..JANGAN beranggapan macam tu..kita kena pastikan azam kita ada..barulah kita ada semangat nak mencapainya..kalau boleh, TULIS azam korang tu BESAR BESAR kat atas kertas..pastu lekat kat dinding tepi katil..boleh la korang tengok setiap hari..so korang akan ingat yang korang ada azam untuk dicapai..confirm akan lebih bersemangat..tapi kena INGAT..semangat jer tak cukup kalau tak di susuli dengan ikhtiar/usaha..INGAT ni..D+U+I+T..
DOA USAHA IKHTIAR TAWAKKAL..insyaAllah..semuanya akan berjaya..

ok lah..hopefully semuanya akan baik-baik sahaja..(chewah, macam lirik lagu plak..hehe)..hope semua orang akan bergembira di tahun baru ini..all a best in 2011..=)

(p/s : lupa nak mention..result sem lpas aq dh kuar..alhamdulillah la..stil ok but kena tingkatkan lagi..)