BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Sunday, March 3, 2013

Sabah Tanah Airku

assalamualaikum..

huhu..dulu msa cuti bru menjelma, janji nak update konon..
masalahnya..kemalasan mengatasi segala-salanya..
maka..terbiarlah belog ini tanpa sebarang kasih sayang buat kesekian kalinya..
isk3..

tutup cerita sal belog..
kita bukak cerita isu semasa..the biggest story for this month.. 
PENCEROBOHAN di LAHAD DATU..
sangat-sangatlah merisaukan especially buat anak2 sabahan yang merantau d negeri lain
(students or workers)

makin besar dah kot isu tu..
and setahu aku, isu tu dah lama jadi..start from 9th of febuari lg..
tapi..01.03.2013 hri tu bru kecoh..
mana peranan media massa??
dah sampai ada pertumpahan darah baru nak buat liputan??
yang dok terpampang kat akhbar balik2 PRU 13, gosip artis, etc..
skali lagi..knapa x didedahkan awal2??
hurmm..

bukan apa..klu xda berita yang sahih, rakyat akan semakin tertanya2..
sebab tu lah banyak khabar angin yang muncul..
lumrah manusia plak sng nak percaya tak kira apa berita pun..
last2 panic..jadi tak tentu hala..isk3.
tapi mungkin diorang (media) diarahkan untuk tidak membuat liputan kot 
coz khuatirkan keselamatan negara..
xpa..kita bersangka baik..(tapi cubalah bgtahu cerita yang sebenar kan..
takde la rakyat tertanya2 n buat spekulasi sendiri..)

tu sal media..ok lagi kot..
yang tak tahannya bila ada segelintir pihak ni yang buat lawak sal isu LD ni..
hello..korang ingat ni benda main2 ke??melibatkan hidup dan mati manusia kot..
boleh pulak g tweet or post2 benda yang tak sepatutnya..
tulis plak benda2 yang boleh mendatangkan kemarahan orang..
kan dulu kat sekolah cg ada ajar..
sarang tebuan jangan dijolok..nanti merana badan sendiri..
orang tengah risau pasal isu pencerobohan ni..
dia boleh pulak kata "ambik je la Sabah tu..bukan Malaysia punya pun"
mana tak orang2 Sabah mengamuk (aku pun Sabahan ok, dan aku juga cukup terasa!!!)
memang kaw2 la kena hentam ngan budak2 SABAH..

mungkin ble dimaafkan la sbb awak tu budak2 lagi..belum matang lagi kot..
but still, jangan lah memandai keluarkan statement yang boleh menimbulakan sentimen kenegerian..
cuba kalau orang kutuk2 negeri awak, n kata yang bukan2 sal negeri awak??
confirm2 awak pun mengamuk sakan..(semua pun setuju aku rasa)
kat sekolah dulu xde belajar ke??isk3..
next time sila pikir betul2 dulu sebelum awak keluarkan statement ye ADIK..!!
(firasat aku mengatakan yang dia tu muda lg dr aku..)
tak yah la nak jadi popular dengan benda2 macam ni..
nanti bukan setakat popular dapat..
sepak terajang, penampar, flying kick, buku lima semua dapat..
sekai lagi diingatkan SARANG TEBUAN JANGAN DIJOLOK..nanti balik bengkak2 badan..hehe

lupakan sal budak n mereka2 yang tidak bertanggungjawab ini..
as a SABAHAN and MALAYSIAN, 
aku sangat2 salute dengan anggota keselamatan kita yang sanggup berkorban demi mempertahankan negara..walaupun orang pandang remeh tugas dorang ni..tapi aku cukup respect mereka..
terima kasih kerana telah berkhidmat untuk negara..
pengorbanan kalian membolehkan kami untuk terus bernafas di bumi Malaysia ini..
ANDALAH PERWIRA KAMI..
kalau suruh aku sekalipun, belum tentu aku ada kekuatan untuk berkorban sejauh itu demi negara aku..
maybe sebab tulah aku tak layak jadi ANGGOTA KESELAMATAN kot..
so aku jadi pendidik untuk anak2 bangsa pun kira ok la..
but still.. jasa kalian semua terlalu besar dan bererti buat rakyat seperti kami..
AL-FATIHAH buat merek para perwira negara..



apa2 pun..kita tenang dan teruskan berdoa..walaupun tak mampu nak bantu mereka di medan pertempuran, kita iringi langkah mereka dengan doa..mudah-mudahan segala urusan dipermudahkan oleh ALLAH..
May Allah bless them in every way, every moment.. Ameen.. (^_^)

#panjang plak post kali ni..hehe.. ^_^