BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Friday, May 27, 2011

kalau dah JODOH..

assalamualaikum..

yess..akhirnya exam aku dah selesai..now fikir nak balik jer...another 1 and half day lagi..so sabar2..hehe..(^_^)

ok..dengar bunyi jek pun dah pelik kan..actually aku nak tanya pendapat korang la..dalam zaman sekarang ne..still ada lagi ke benda macam KAHWIN PAKSA..atau dalam bahasa lembutnya, kahwin bukan atas kerelaan diri sendiri??korang rasa-trasa ada lagi tak??

lagi satu yang aku musykil..kalau lah parents korang yang carikan jodoh untuk korang, agak-agak korang terima tak??kiranya kahwin atas ketentuan and pilihan mak bapak la..
korang sanggup tak??

erm..kalau aku la..aku pun tak taw..sebab aku rasa pilihan mak bapak ne bukannya ada masalah pun..kadang-kadang pilihan mak bapak ne lagi baik and kekal lama berbanding dengan pilihan sendiri..betul atau tak tu, aku pun tak boleh nak jawab la sebabnya aku pun belum ada pengalaman..hehehe

tapi..walau macamana sekalipun..jodoh tu ketentuan Allah kan..tak kiralah kahwin paksa ataupun pilihan sendiri..kalau jodoh kita memang dengan orang tu, memang akan kekal jugak kan..setuju??

so konklusinya.....
aku pun tak tahu..hehehehehe..(^_^)

okay semua..till then..nak menidurkan diri dulu..
@_@


p/s: hehe..aku sendiri pun tak tahu la nape aku pilih topik ne untuk di jadikan bahan update..tiba-tiba jek terfikir..hehehehe..

Wednesday, May 25, 2011

otak TEPU,,

assalamualaikum..

actually sekarang ne aku tengah busy membaca nota..
masalahnya..BANYAK SANGAT LA!!!!!!
sampai aku rasa OTAK ne dah TEPU..
banyak sangat FAKTA..
macam-macam TEORI yang nak dibaca..
belum lagi soklan KBKK..
haish..bak kata classmate aku..
"rase nak bakor je buku ne"
hahahaha..

p/s: ok..apa yang aku mengarut ne??sila abaikan yer..sekadar nak melepaskan penat study jap..nak jem dah otak ne rasanya..nasib baik paper last..T_T

Tuesday, May 24, 2011

aku LAMBAT..!!

assalamualaikum..

memang lama tak bukak blog ne..kenapa??sebab EXAM WEEK la..
hehehe

oh ya..nak citer skit ne..insiden pagi tadi..memang ada hubungkait ngan minggu EXAM gak la..

nak dijadikan cerita, pagi ISNIN yang indah tadi..aku sepatutnya seat untuk paper EDU 3102..sebabkan subjek ne sangatlah banyak benda yang nak di hafal..aku pon menggagahkan diri untuk menghafal fakta-fakta yang ada..

punyalah semangat study..rumet aku pon sama..lagilah semangat..

namun begitu, semangat kitaorang yang berkobar-kobar tu dah menyebabkan pada paginya..AKU ngan RUMET bangun LAMBAT..exam start pukul 8.30..tapi kitaorang bangun pukul 7.50..memng kelam kabut la..itu pun nasib baik la rumet aku sedar..kalau tak, alamatnya adalah yang tak boleh seat exam..

rasa macam tak cukup tanah jek aku berlari pegi dewan exam.dah la jauh dari asrama..isk3..insaf2..pas ne jangan la aku bangun lambat lagi..

p/s:nasib baik paper tadi boleh gak la aku jawab..takde lah payah sangat macam paper EDU 3101 hari tu..hehe..ok..2 papers to go..pas tu aku BALIK KAMPUNG..haha..
...(^_^)...

...exam oh exam...

Thursday, May 19, 2011

freaking EXAM..

assalamualaikum..

tengok tajuk je pun dah taw yang mood tengah BENGANG..haha..memang bengang pon..mana taknya..soklan exam SUSAH yang amat..lain yang aku baca,lain yang kuar..isk3..T_T

ne lah 1st time aku rasa memang merapu jawab exam..bak kata member-member lain..memang GORENG HABIS LAAA...masalahnya ntah betul ntah tidak..satu hapa pun aku tak tahu..
HAHAHA..

masalahnya..salah sapa??habaq mai sat..SALAH SENDIRI ok..!!..
sapa suh tak blajar???kan dah tak taw nak jawab apa..
PADAN MUKA..!!!
insaf..insaf..

jadi, kesimpulannya..belajar lah dari sekarang yer..jangan sok nak exam,baru nak study..bek tak payah..ngeh3..
ok lah..now aku kena start study untuk 3 paper yang akan datang..kalau tak,kejadian sama akan berulang..haha..taubat2..till then..
...(^_^)v...

p/s: another 3 paper menanti..suma paper yang lg killer dr paper ptg tadi..mintak2 lah aku tak kena repeat..AMIN..hehe

Sunday, May 15, 2011

teachers to be..:)

assalamualaikum semua..

dah berapa hari ek agaknya aku tak bukak blog ne..bz sensangat la..(ok, ayat klishe d situ..)..plus..dalam 2 3 ari ne blogspot mengalami sedikit masalah kan..itu yg aku dengar daripada member2 blogger yang lain la..

ok..stop ngan citer2 duniawi..aku nak share ngan korang suma gambar yang sempat di amik sempena 2 hari aku roam waterFRONT..hehe..

picca 1: antara tempat lepak fav aku..waterfront

picca 2: menelusuri persisir waterFront..(ntah betul tidak ayat aku ne)
(sila abaikan orang di hadapan itu)

picca 3: kenal tak orang ne??iNcik Shamsul Ghau2..:)

picca 4: berehat sebentar sambil berposing..ngeh3..:)


picca 5 : dah jadi duta Ujang plak minah baju kotak2 tu..hehe..:)

actually..banyak lagi gambar..tapi aku muat naik kat FB kebanyakannya..nanti ada masa aku muat naik lagi yer..letih bebenor dah ne..hehe..till then..(^_^)


p/s : lokasi penggambaran adalah di waterfront, sempena karnival sambutan hari guru peringkat kebangsaan..Sarawak jadi 'host' tahun ne..yang ne baru 1st day (14/05/2011)..2nd day coming soon..hehe..

Friday, May 6, 2011

Happy Mothers Day mak..

assalamualaikum..

tiada kata mampu mengungkap..
segala rasa yang terpendam..
hanya doa dan harapan..
agar kau sentiasa tenang disana..

"SELAMAT HARI IBU..MAK"

beribu bintang di langit kini menghilang
meraba aku dalam kelam
rembulan mengambang kini makin suram..
pudar ilhamku tanpa arah

sedetik wajahmu muncul dalam diam
ada kerdipan ada sinar
itukah bintang ataupun rembulan??
terima kasih ku ucapkan..

izinkan ku mencuri bayangan wajahmu..
izinkan ku mencuri khayalan denganmu..
maafkan lah..
andai lagu ini mengganggu ruangan hidupmu..
kau senyumlah...
sekadar memori kita di arena ini..
KAU ILHAMKU...


buat insan bergelar IBU..

mungkin aku bukan seorang anak yang boleh di banggakan..
mungkin aku bukan seorang anak yang boleh kau harapkan..
kerana aku sering lupa pada tanggungjawabku..
kerana aku sering lalai dalam kehidupanku..
namun..
hanya ini yang mampu ku ucapkan..

sekalipun nafasku terhenti..
sekalipun Pencipta menjemputku..
sayangku padamu..
takkan pernah terpadam..
IBU..


p/s:lama tak buat entry "from the bottom of my heart"..sempena hari ibu ne, saja nak melepaskan rindu dihati..biar satu dunia taw..aku RINDU sangat2 kat mak..semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat..AMIN..nak letak pic..tapi takda pic mum..sob3..xpa2..HAPPY MOTHERS DAY..!!

Thursday, May 5, 2011

repost..

assalamualaikum..

tak nak bebel banyak-banyak..ne antara entry yang pernah aku buat kat dalam blog fs tu..hehe..

kenangan terindah…

January 13th, 2010

semalam aq lahir sebagai aq..

aq membesar dan dewasa dalam aq..

tapi bila aq sampai d tempat itu..

aq belajar menjadi kami..

aq belajar apa itu kita..

aq blajar apa itu bersama..

aq belajar memberi dan menerima..

aq sayang tempat itu..

aq rindu masa itu..

terlalu rindu..

aq ingin kembali ke sana..

tapi adakah aq dperlukan lg???

adakah aq dterima lg???

aq perlu menjadi kuat..

kuat untuk menerima bhawa aq tdak diperlukan lg dsana..

aq kini harus belajar menjadi aq semula..

terima kasih pada semua yg mengajar aq menjadi kami…terima kasih atas segalanya….

terima kasih sahabat….

Bookmark and Share
The End

start something new…..

December 21st, 2009

its all over..

its better for me to start something new in my life..

its all for my good..

like people always said..

let bygone be bygone..

just continue ur life..

and the important thing is..

enjoy it until the end……

Bookmark and Share
The End

kita sering lupa..

December 8th, 2009

kdg2 kita terlupa kita pernah bersamanya..kdg2 kita terleka yg dia selalu membuat kita tertawa..kdg2 kita tersenyum kerana dia pernah buat kita bahagia..adakalanya kita menangis kerana telatahnya membuatkan kita merinduinya..orang itu adalah orang yang pernah berkongsi suka dan duka bersama kita..berkongsi pahit manis perjalanan hidup ini..dan bila dia menghilang,bru kita rasa bagaimana pentingya dia dalam hidup kita..betapa pentingnya dia hinggakan kita tidak mampu untuk menghadapi kehilangannya..kita rasa skit bila kehilangannya..tapi perkara itulah yang mengajar kita untuk menjadi lebih menghargai…

Bookmark and Share
The End

C.I.N.T.A….

November 26th, 2009

PERSOALAN UNTUK CINTA
”Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu?
Itu bukan Cinta, itu SUKA.
Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya?
Itu bukan Cinta, itu NAFSU.
Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada di sana?
Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.
Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang diinginkan semua orang?
Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN
Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya?
Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.
Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuat hatimu melompat?
Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.
Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya?
Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.
Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan?
Itu bukan Cinta, itu DUSTA.
Adakah kamu rela memberikan semua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya?
Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.
Tetapi
Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dan kegembiraan yang membutakan dan tak terfahami … menarikmu mendekati dan tetap bersamanya?
ITULAH CINTA.
Apakah kamu menerima kesalahannya kerana itu sebahagian dirinya dan siapa dirinya?
Jika demikian, ITULAH CINTA.
Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan?
Jika demikian, ITULAH CINTA.
Adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat?
ITULAH CINTA.
Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih?
ITULAH CINTA.
Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?
ITULAH CINTA.
Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk?
Yang demikian itulah namanya…………………………………..CINTA.
“CINTA TAK BERIKAN APA-APA & TAK AMBIL APA-APA KECUALI DIRINYA SENDIRI. CINTA TIDAK MEMILIKI, PUN TIDAK INGIN DIMILIKI, KERANA CINTA SUDAH CUKUP UNTUK CINTANYA. BIARKAN CINTA MENCARI……….. CINTANYA.”

Bookmark and Share
The End

demi cinta….

November 23rd, 2009

maaf andai aku telah menyakitimu..andai aku pernah mengecewakanmu..bahkan pernah ku sia-siakan diriku..dan ku bawa kau bersamaku,jd sepetiku..

walau hati ini terus menangis,menahan kesakitan ini..tetap aku lakukan semuanya demi CINTA..dan akhirnya..aku harus relakan juga..bila masa aku harus kehilangan cinta sejatiku..saat semuanya telah kuberikan..dan segala kekurangan telah ku perbaiki..

namun,andai ini yang terbaik bagimu dan diriku..akan aku terima semuanya..demi CINTA..

dan bila aku harus jujur..aku tak punya kekuatan..saat terakhir kali tangan mu ku genggam..tak ingin rasanya aku lepaskan tangan itu..namun,yang pastinya..kita tak mungkin kan bersama lagi..

dan bila nanti..aku temui dirimu bahagia..aku ingin kau izinkan..biara aku bisa terus menitipkan kisah cinta kita..untuk selamanya..

Bookmark and Share
The End


hehe..thats what we call, copy paste..(kes malas nak type semula la ne..huhuhu)..

tu jek la...till then semua.. ^_^

FRIENDSTER in memory?

assalamualaikum..

masa sekarang ne nak dekat kul 4 pagi dah..tapi mata aku masih lagi tak mengantuk..nak buat kerja, tapi otak dah blur..tak taw nak buat apa.....

tiba-tiba aku terfikir nak buat satu benda..benda yang rasanya dah berkurun aku tak buat..
LOG IN FRIENDSTER..!!!..hehehe


korang ada lagi tak FRIENDSTER??..aku rasa zaman sekarang ne tinggal berapa kerat jek yang masih aktif kat FRIENDSTER atau singkatannya FS kan..aku sendiri pun dah bertahun tak bukak fs ne..nasib baik lah password ingat lagi..actually aku nak berterima kasih kat FRIENDSTER ne sebab dengan fs ne lah aku mula berjinak-jinak dlm dunia siber ne..dulu pegi cyber cafe a.k.a CC semata-mata nak bukak fs jek..huhu..nostalgia2..


pas tu kat fs ne ada satu ruangan untuk blog taw..tapi blog ne boleh bukak kalau kita log in fs jek..(kalau tak silap aku la)..aku pun ada buat satu..tengok member lain buat, aku pun nak jugak..dasar betul..!!..huhuhu..bila baca balik entry dalam blog tu, aku sendiri pun boleh ketawa..hehehe..nanti aku buat satu entry untuk post2 lama kat blog fs tu..rasa macam best jek..(apsal aku rasa ayt aku berterabur ne???erk...)

huhu..aku rasa tu jek la kot serba sedikit pasal fs ne..nak citer panjang2, takut boring plak orang nak baca..haha..(sebenarnya dah Xda idea nak tulis apa..)

okie la..sekarang dah kul 4.30..tapi aku belum tidur lagi..tak taw la nak jawab apa kalau TERtidur waktu lec sok..dah la kelas awal pagi..masak aku..hehe..till then everyone..
(^_^)

p/s : try renovate blog ne..tak taw la ok ke tak..hopefully ok la dari yang dulu..:)



Tuesday, May 3, 2011

exam is around the corner..

assalamualaikum..

erm..agak-agak dah berapa lama aku tak bukak blog ne ek???..
huhu..dah dekat nak bersawang ne..hahaha..
sebabnya......
biasa lah kan..student macam aku ne mestilah busy ngan assignment yang berlambak n kerja sekolah yang bertimbun-timbun..

ne plak..EXAM dah nak dekat..tinggal 2 minggu lagi masa untuk study..
tapi AKU????
macam biasa la..esok nak exam..hari ne baru aku study..
hahaha

PERHATIAN : JANGAN IKUT PERANGAI AKU NE TAW...BERBAHAYA UNTUK KESIHATAN RESULT ANDA...SILA BELAJAR DARI AWAL...!!!!
(pesanan penaja)

ok lah..actually entry ne saje jek..alasan untuk mengupdate blog..hehe..now aku nak sambung buat kerja yang tak reti-reti nak habis..till then yer..annyeong..!!
...(^_^)...

p/s: actually, aktiviti selepas exam tu sebenarnya yang di tunggu-tunggu..CUTI SEMESTER..hahaha..!!!