BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Tuesday, November 16, 2010

empty..

assalamualaikum semua..


hurm..alhamdulillah..semua dah abis..exam pun dah habis..kerja2 semua pun dah habis..so memang free sangat2 la sekarang ne..ble relax habis..huhu..

sepatutnya sekarang ne aq dah bergembira sakan..ya la..x lama lg nak balik dah..x payah lg duk kat sini lama2..tapi aku sendiri pon xtaw kenapa..aq rasa something jer..rasa macam KOSONG jer kat dalam ne..minda, jiwa..semua la..rasanya cam TOTALLY EMPTY..aq pon xtaw kenapa..nak kata ada prob pun..aq xtaw apa dya..

hurm..entahlah..makin difikir..makin pening aku jadinya..@_@..


Wednesday, November 10, 2010

EXAM mode..=p

salam n gud mownink everybody..


di pagi yang indah ne..aq nak mengumumkan yang aq akan amik exam Kajian Sosial 1..hahaha..ada paper pon sempat lagi nak mengarut kat sini..well besa la..aq dah serabut tahap cipan ne nak study..(erm,,aq study ke jugak???)..lantak la..malas nak pikir..yg penting aq g dewan tu n jawab jer paper yg lecturer bagi kul 8.30 ne..abis citer..


hurm..actually xda apa yang menarik pon yang nak dikongsikan hari ne..ye la..suma pon sibuk ngan exam masing2..so xde citer sangat la..aq ne jer yg x reti nak sibuk ngan study..aq pon xtaw la pe benda yg aq pikir..asyik main jek..huhu..

aq pon xtaw la sampai bila aq nak terus2an main2 macam ne..seingat2 aq..sem ne aq pon xtaw apa benda yang aq belajar..ish3..taw ke bapak aq ne,memang lumat aq dikerjakannya..(ampun pak)..adoi..bila la ko nak berubah ne waha insan bergelar AKU..ish3..

ok la suma..nak g besiap ne..kang lambat jd 1 masalah plak..wish me all da best jek la ye..hopefully aq xla ter'blur' masa jawab paper nanti..haha..to all kengkawan yang amik exam ari ne..all da best yer tuk korang gak..moga2 tak jadi macam aq..hehe..gambatte na..chaiyo'2..=)


Sunday, November 7, 2010

another sad story..





salam semua..

another sad day for me..walau pun benda ne x berlaku direct ngan aq,tp aq tetap merasa sedihnya..sebab benda ne berlaku kat orang yg aq sayang sangat2..

hurm..nak dijadikan cerita..awal2 pg lagi aq dh bangun..konon niat nak kemas bilik la..tengah2 semangat mengemas ne..tiba2 aq terima mesej dari kawan kat sabah..mesej tu kata salah seorang kawan ktaorang baru je kehilangan ibu tersayang..memang terkejut habis la..mana xnya..dah la kwn tu bestfriend aq..kira dah macam adik beradik la..arwah mak dya plak,aq dh anggap mcm mak aq sendiri..mana tak sedih..bila dpt mesej pg tu,trus je semua benda aq rasa stuck..otak pun terbrhenti seketika..betul2 x pecaya..tp nasib bek la aq cepat sedar..trus je aq gtaw ngn member yg len..

aq trus kol E..E yg tgh mamai2 ne,trus sedar bila aq smpaikan brita tue..on da spot dya nanges..aq pon rsa cam nak nanges jek bila E dh strt nanges..tp aq rilek dlu la..then aq kol D..ne lg stu blur..bila aq smpaikan jek brita tue..trus dya letak fon..heran aq..tkejut sangat la tu smpai trus ltak fon..tp x salahkan dya la,sbb aq sndri pon msih gik rsa xcaya..hurm..aq pon smpaikan brita ne kat member2 lain..mmg semua pon tkejut..ye la..kira org yg dkt ngn ktaorg kan..mmg tekejut..even aq, smpai sekarang ne pun msih rsa cam x caya jek..but tu lah takdir..walaupun sedih,kita kena trima gak..

pas gtaw ngn member2 lain,aq try kol bestfriend aq tue..brapa kali kol,tp dya x angkat..mungkin tgh sibuk la tu..so aq biar je la..tiba2,msa tgh kemas2 tue,dya plak kol aq blik,tp x smpat nak angkat,dh off..so aq kol la smula..bila dya angkat jek, aq dh dgr suara dya tersedu sedan..aq pon xdapat nak cakap apa2..memang dya nanges jek la..sambil nanges tu dya sebut jek nama aq..aq pon memang dah hilang ayat la..aq just mampu ckp,bnyak2kn sabar..rasa luluh jek prasaan bila dengar dya nanges..ye la..aq faham perasaan dya..sebab aq dah pnah lalui perasaan tu kan..memang sedih sangat2..aq pon automatically terikut dya nangis..but aq try tahan..aq ckp kat dya,bnyak2kn sabar,banyakn istighfar,kuatkan semangat n macam2 la..dya tetap gak nanges..aq pon memang dah xtaw nak comfort dya mcmana lg..last2 aq ckp kt dya..xpe la..nanges jek la kalau itu boleh buatkan dya lega..but aq ingatkan gak ngan dya..jangan meratap sangat sebab x baek..kesian kat arwah..betul tak..dya pun kata ok..

sebelum ltak fon tu,aq ckp kat dya sorry sebab kami suma xdpt nak sama2 ngan dya kat sana.. suma pun ada tugas masing2..dya kata xpe..n dya dah promise akan bgtaw ktaorg bila dh ok nnt..

abis jek kol dya,aq trus menangis kat dlm bilik..xtaw kenapa tiba2 perasaan sedih tu datang..aq terasa macam aq plak yg kat tmpt kwn aq tue..aq memang faham sangat la perasaan dya..sebab aq pon dah mengalaminya kan..memang rasa macam separuh semangat tue dibawa sekali..aq terus teringat kat arwah mak aq..walaupun masa tue aq kecik lagi,blom taw apa2..tp aq tetap rasa kehilangan tue..bila dah besar ne,rasa sedih tue bertambah2..ye la..masa kecik bukannya kita pikir sangat pun,tp bila dah besar ne, dah pandai berfikir terus rasa sedih yang teramat..memang kehilangan yang tak dapat nak diganti la..sampai sekarang aq rasa hidup aq macam kosong jek..

masa kat sekolah dulu,aq rasa cemburu bila tengok kwn2 lain manja ngan mak dorg..mak hantar g sekolah,mak amik dari sekolah,mak datang masa terima anugerah..memang cemburu la.. tapi perasaan tue aq tolak tepi..aq pretend yang aq x kisah langsung ngan semua tue..so aq pon truskan idup macam besa..mcm xda masalah n xda perasaan sedih or wat..but mcm org selalu ckp la..only God knows how i really feel.. so membesar la aq ngan keadaan macam tue sampai hari nie..

hurm..tapi semua tu takdir kan..ada hikmah yang tersembunyi disebalik semua yang terjadi..mungkin Allah takdirkan aq untuk kehilangan kasih seorang ibu masa kecik lagi so that aq ble blajar berdikari dan hidup sendiri..so nasihat utk my lovely friend tue, banyak2kan bersabar..semua yang terjadi ada hikmahnya..mungkin Allah lebih sayangkan arwah..so kita sbagai anak,just jalankan tanggungjawab kita sebaik mungkin..doa yang x putus2 tu la yg akan jadi bekalan dorang nanti..ne pun peringatan utk diri aq gak..n jangan lupa..kalau dya perlukan apa2,nak kongsi masalah,luah perasaan..aq sentiasa ada untuk mendengar..masaku sentiasa ada untuk dikongsi dengannya..jadi jangan pernah anggap yang dia keseorangan kerana kami selalu ada untuknya..=)

Tuesday, November 2, 2010

feedback..!!


















salam..

bowink plak subuh2 ne..mta pon x ngantok..so i think mcm best jer klu ngarut spatah dua kata..kan3..hehe..well nak ngarut ape ek pagi2 buta ne..let see......

ok,idea suda mari..erm, korang percaya tak dengan 'first love'??(tengok..aq pon dh terikut2 ngan topic ko wahai besties..)sbnarnya aq pon tak taw apsal la aq plih benda ne (love) sbgai subjek pengarutan aq..but sound intresting jek..ye la..sebab aq bet suma org pun pnah lalui kan..x kisah la cinta mati ke,cinta monyet ke,cinta kilat ke..as long as cinta yg dia rasa buat pertama kali..huhu

so aq tnya skali lagi..korang pcaya x??aq??klu aq lah..hurm..ntah la.nak kata pcya pun x..nak kata X pcaya pun.....mcm x seswai je..huhu..sebab aq sndri pon dh ada experience..(ups..kantoi plak..watever..=p)so klu d pkir2..aq trmasuk dlm ktegori org yg pcya dengan first love..tp kalau nak kata yg 1st love tu jer yg ble bwa kbhagiaan, aq totally againts dat..knapa??once again,based on experience...huhu..

ye lar..cuba korang fikir..kalau la cuma 1st love yg ble bg kbhagiaan kat korang,so camna plak dgn org yg berkali2 jtuh cinta..every love is first love ker??(ne lg 1 ayat yg aq nyampah..=p)..haha..pas tu camna plak klu org yg ble kawen bnyak2 tu??xkan suma bini dya tu adalah 1st love dya??so think about it..logik ke tak..biar aq tlg jawab..of coz la x logik..!!






















actually dlm kmus hdup aq xda istilah2 1st love, cinta mati, cinta agung or etc..sumanya sama..poetry jew yg slalu gunakan istilah2 ne utk jadikan pieces dorg tu best n ble jual..besa la..manusia kan suka yg indah2 jek..so once again aq rsa istilah2 ne sbnarnya x brapa ble sngt diguna pakai dlm hidup aq..maybe..haha..

now dlm hidup aq cuma ada 1 istilah jew sal cinta..CINTA ABADI..

biar aq explen..bagi aq istilah CINTA ABADI ne universal..bole digunakan untuk semua dan kepada sesiapa sahaja..

1st : sebagai hamba, kita mestilah Cinta kepada PENCIPTA kita kan..so korang rasa untuk menzahirkan cinta Kita kepada Sang PENCIPTA..cinta bagaimana yang korang perlukan..of kos la CINTA yang abadi..Y..sebab,,kita akan mencintai Pencipta kita even selepas kita mati..xkan pernah kita berhenti mencintaiNya sampai bila2 pun..kan tu bersifat abadi..

utk parents pon..klu aq,aq akan bg cinta abadi aq utk parents aq..ye lar..sebab sampai bila2 pun aq akan syg ngn parents aq..wlupun msa kat Padang Mahsyar nnt kita saling tak kenal dgn parents kita..aq still cinta dgn dorang..wat ever happen..aq tetap akan cinta ngan dorg..tu klu aq la..klu org lain aq xtaw..so still,Cinta Abadi jadi pilihan aq..

utk sesama manusia plak (husband & wife)..klu aq ada husband nnt (INSYA_ALLAH)..aq xnak la jd mcm Uda & Dara, Laila & Majnun, Kate & Jack..U jump,i jump..xmo la suma tue..ye la..klu dya jump, aq pun jump..anak2 kmi nnt nak tnggl dgn sapa kan..(haha..masa depan neyh..=p)..cukup la sekadar dya anggap aq ne cinta abadinya,,sebab aq pon anggap dya macam tue..logik la kan..cuba korang fikir, ada x orang yang kawen nak becerai??tarak kan..sama gak la ngn aq..(wah..dah jauh aq ngarut ne)suma orang kalau boleh nak jadikan husband or wife dorang tue sbgai teman dorang bukan stakat d dunia jak..klu boleh sampai syurga..tak na la separuh jalan jew..
(dlm hal ne..aq tasa ucapan selamat pengantin baru..moga kekal ke anak cucu dah tak relevan..sebab kekalnya smpai dpt cucu jew..pas tue ble becerai..so kna ckp..moga kekal ke akhir hayat..hehe)
so korang rasa la..kalau cinta macam tu layak di panggil cinta apa??klu aq..dengan senang hati aq jawab..CINTA ABADI..

well..aq rasa la..xda istilah lain yang terbaik melainkan cinta abadi ne..as a human being,kita semestinya mahukan sesuatu tue kekal kan..walaupun realitinya xda yang kekal..tu lah lumrah manusia..same goes to LOVE..bagi aku cinta ne bersifat abadi sebab once we loved..we will owez loved forever..walaupun kita berpindah ke alam lain, aq pcaya yang perasaan cinta itu xkan pernah mati..perasaan itu akan sentiasa hidup dalam hati dan jiwa tak kira la kita d mana..

huhu..ish3..x sangka panjang sungguh pengarutan ku kali ini..ne bkn spatah dua kata lagi ne..dah berpatah2 dah.huhu..well..papepon..ne bacaan ringan jew..based on ma opinion..so hepi reading..=)
















p/s : wish me luck for exam..paper 1st ari ne..haha..=)