BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Tuesday, November 2, 2010

feedback..!!


















salam..

bowink plak subuh2 ne..mta pon x ngantok..so i think mcm best jer klu ngarut spatah dua kata..kan3..hehe..well nak ngarut ape ek pagi2 buta ne..let see......

ok,idea suda mari..erm, korang percaya tak dengan 'first love'??(tengok..aq pon dh terikut2 ngan topic ko wahai besties..)sbnarnya aq pon tak taw apsal la aq plih benda ne (love) sbgai subjek pengarutan aq..but sound intresting jek..ye la..sebab aq bet suma org pun pnah lalui kan..x kisah la cinta mati ke,cinta monyet ke,cinta kilat ke..as long as cinta yg dia rasa buat pertama kali..huhu

so aq tnya skali lagi..korang pcaya x??aq??klu aq lah..hurm..ntah la.nak kata pcya pun x..nak kata X pcaya pun.....mcm x seswai je..huhu..sebab aq sndri pon dh ada experience..(ups..kantoi plak..watever..=p)so klu d pkir2..aq trmasuk dlm ktegori org yg pcya dengan first love..tp kalau nak kata yg 1st love tu jer yg ble bwa kbhagiaan, aq totally againts dat..knapa??once again,based on experience...huhu..

ye lar..cuba korang fikir..kalau la cuma 1st love yg ble bg kbhagiaan kat korang,so camna plak dgn org yg berkali2 jtuh cinta..every love is first love ker??(ne lg 1 ayat yg aq nyampah..=p)..haha..pas tu camna plak klu org yg ble kawen bnyak2 tu??xkan suma bini dya tu adalah 1st love dya??so think about it..logik ke tak..biar aq tlg jawab..of coz la x logik..!!






















actually dlm kmus hdup aq xda istilah2 1st love, cinta mati, cinta agung or etc..sumanya sama..poetry jew yg slalu gunakan istilah2 ne utk jadikan pieces dorg tu best n ble jual..besa la..manusia kan suka yg indah2 jek..so once again aq rsa istilah2 ne sbnarnya x brapa ble sngt diguna pakai dlm hidup aq..maybe..haha..

now dlm hidup aq cuma ada 1 istilah jew sal cinta..CINTA ABADI..

biar aq explen..bagi aq istilah CINTA ABADI ne universal..bole digunakan untuk semua dan kepada sesiapa sahaja..

1st : sebagai hamba, kita mestilah Cinta kepada PENCIPTA kita kan..so korang rasa untuk menzahirkan cinta Kita kepada Sang PENCIPTA..cinta bagaimana yang korang perlukan..of kos la CINTA yang abadi..Y..sebab,,kita akan mencintai Pencipta kita even selepas kita mati..xkan pernah kita berhenti mencintaiNya sampai bila2 pun..kan tu bersifat abadi..

utk parents pon..klu aq,aq akan bg cinta abadi aq utk parents aq..ye lar..sebab sampai bila2 pun aq akan syg ngn parents aq..wlupun msa kat Padang Mahsyar nnt kita saling tak kenal dgn parents kita..aq still cinta dgn dorang..wat ever happen..aq tetap akan cinta ngan dorg..tu klu aq la..klu org lain aq xtaw..so still,Cinta Abadi jadi pilihan aq..

utk sesama manusia plak (husband & wife)..klu aq ada husband nnt (INSYA_ALLAH)..aq xnak la jd mcm Uda & Dara, Laila & Majnun, Kate & Jack..U jump,i jump..xmo la suma tue..ye la..klu dya jump, aq pun jump..anak2 kmi nnt nak tnggl dgn sapa kan..(haha..masa depan neyh..=p)..cukup la sekadar dya anggap aq ne cinta abadinya,,sebab aq pon anggap dya macam tue..logik la kan..cuba korang fikir, ada x orang yang kawen nak becerai??tarak kan..sama gak la ngn aq..(wah..dah jauh aq ngarut ne)suma orang kalau boleh nak jadikan husband or wife dorang tue sbgai teman dorang bukan stakat d dunia jak..klu boleh sampai syurga..tak na la separuh jalan jew..
(dlm hal ne..aq tasa ucapan selamat pengantin baru..moga kekal ke anak cucu dah tak relevan..sebab kekalnya smpai dpt cucu jew..pas tue ble becerai..so kna ckp..moga kekal ke akhir hayat..hehe)
so korang rasa la..kalau cinta macam tu layak di panggil cinta apa??klu aq..dengan senang hati aq jawab..CINTA ABADI..

well..aq rasa la..xda istilah lain yang terbaik melainkan cinta abadi ne..as a human being,kita semestinya mahukan sesuatu tue kekal kan..walaupun realitinya xda yang kekal..tu lah lumrah manusia..same goes to LOVE..bagi aku cinta ne bersifat abadi sebab once we loved..we will owez loved forever..walaupun kita berpindah ke alam lain, aq pcaya yang perasaan cinta itu xkan pernah mati..perasaan itu akan sentiasa hidup dalam hati dan jiwa tak kira la kita d mana..

huhu..ish3..x sangka panjang sungguh pengarutan ku kali ini..ne bkn spatah dua kata lagi ne..dah berpatah2 dah.huhu..well..papepon..ne bacaan ringan jew..based on ma opinion..so hepi reading..=)
















p/s : wish me luck for exam..paper 1st ari ne..haha..=)

0 7 persons like..: