BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Sunday, November 7, 2010

another sad story..





salam semua..

another sad day for me..walau pun benda ne x berlaku direct ngan aq,tp aq tetap merasa sedihnya..sebab benda ne berlaku kat orang yg aq sayang sangat2..

hurm..nak dijadikan cerita..awal2 pg lagi aq dh bangun..konon niat nak kemas bilik la..tengah2 semangat mengemas ne..tiba2 aq terima mesej dari kawan kat sabah..mesej tu kata salah seorang kawan ktaorang baru je kehilangan ibu tersayang..memang terkejut habis la..mana xnya..dah la kwn tu bestfriend aq..kira dah macam adik beradik la..arwah mak dya plak,aq dh anggap mcm mak aq sendiri..mana tak sedih..bila dpt mesej pg tu,trus je semua benda aq rasa stuck..otak pun terbrhenti seketika..betul2 x pecaya..tp nasib bek la aq cepat sedar..trus je aq gtaw ngn member yg len..

aq trus kol E..E yg tgh mamai2 ne,trus sedar bila aq smpaikan brita tue..on da spot dya nanges..aq pon rsa cam nak nanges jek bila E dh strt nanges..tp aq rilek dlu la..then aq kol D..ne lg stu blur..bila aq smpaikan jek brita tue..trus dya letak fon..heran aq..tkejut sangat la tu smpai trus ltak fon..tp x salahkan dya la,sbb aq sndri pon msih gik rsa xcaya..hurm..aq pon smpaikan brita ne kat member2 lain..mmg semua pon tkejut..ye la..kira org yg dkt ngn ktaorg kan..mmg tekejut..even aq, smpai sekarang ne pun msih rsa cam x caya jek..but tu lah takdir..walaupun sedih,kita kena trima gak..

pas gtaw ngn member2 lain,aq try kol bestfriend aq tue..brapa kali kol,tp dya x angkat..mungkin tgh sibuk la tu..so aq biar je la..tiba2,msa tgh kemas2 tue,dya plak kol aq blik,tp x smpat nak angkat,dh off..so aq kol la smula..bila dya angkat jek, aq dh dgr suara dya tersedu sedan..aq pon xdapat nak cakap apa2..memang dya nanges jek la..sambil nanges tu dya sebut jek nama aq..aq pon memang dah hilang ayat la..aq just mampu ckp,bnyak2kn sabar..rasa luluh jek prasaan bila dengar dya nanges..ye la..aq faham perasaan dya..sebab aq dah pnah lalui perasaan tu kan..memang sedih sangat2..aq pon automatically terikut dya nangis..but aq try tahan..aq ckp kat dya,bnyak2kn sabar,banyakn istighfar,kuatkan semangat n macam2 la..dya tetap gak nanges..aq pon memang dah xtaw nak comfort dya mcmana lg..last2 aq ckp kt dya..xpe la..nanges jek la kalau itu boleh buatkan dya lega..but aq ingatkan gak ngan dya..jangan meratap sangat sebab x baek..kesian kat arwah..betul tak..dya pun kata ok..

sebelum ltak fon tu,aq ckp kat dya sorry sebab kami suma xdpt nak sama2 ngan dya kat sana.. suma pun ada tugas masing2..dya kata xpe..n dya dah promise akan bgtaw ktaorg bila dh ok nnt..

abis jek kol dya,aq trus menangis kat dlm bilik..xtaw kenapa tiba2 perasaan sedih tu datang..aq terasa macam aq plak yg kat tmpt kwn aq tue..aq memang faham sangat la perasaan dya..sebab aq pon dah mengalaminya kan..memang rasa macam separuh semangat tue dibawa sekali..aq terus teringat kat arwah mak aq..walaupun masa tue aq kecik lagi,blom taw apa2..tp aq tetap rasa kehilangan tue..bila dah besar ne,rasa sedih tue bertambah2..ye la..masa kecik bukannya kita pikir sangat pun,tp bila dah besar ne, dah pandai berfikir terus rasa sedih yang teramat..memang kehilangan yang tak dapat nak diganti la..sampai sekarang aq rasa hidup aq macam kosong jek..

masa kat sekolah dulu,aq rasa cemburu bila tengok kwn2 lain manja ngan mak dorg..mak hantar g sekolah,mak amik dari sekolah,mak datang masa terima anugerah..memang cemburu la.. tapi perasaan tue aq tolak tepi..aq pretend yang aq x kisah langsung ngan semua tue..so aq pon truskan idup macam besa..mcm xda masalah n xda perasaan sedih or wat..but mcm org selalu ckp la..only God knows how i really feel.. so membesar la aq ngan keadaan macam tue sampai hari nie..

hurm..tapi semua tu takdir kan..ada hikmah yang tersembunyi disebalik semua yang terjadi..mungkin Allah takdirkan aq untuk kehilangan kasih seorang ibu masa kecik lagi so that aq ble blajar berdikari dan hidup sendiri..so nasihat utk my lovely friend tue, banyak2kan bersabar..semua yang terjadi ada hikmahnya..mungkin Allah lebih sayangkan arwah..so kita sbagai anak,just jalankan tanggungjawab kita sebaik mungkin..doa yang x putus2 tu la yg akan jadi bekalan dorang nanti..ne pun peringatan utk diri aq gak..n jangan lupa..kalau dya perlukan apa2,nak kongsi masalah,luah perasaan..aq sentiasa ada untuk mendengar..masaku sentiasa ada untuk dikongsi dengannya..jadi jangan pernah anggap yang dia keseorangan kerana kami selalu ada untuknya..=)

0 7 persons like..: