BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Friday, January 7, 2011

new story..new me..

assalamualaikum..

apa khabar semua??hope sihat2 jek..well,rasanya dah seminggu kita berada di tahun 2011 ni kan..apa azam baru???mesti banyak yang dah buat list azam baru kan..kalau boleh masukkan sekali azam tahun lalu yang belum tercapai..tahun ne..usahakan sampai berjaya..hehe..so apa perasaan setakat ne??best?? tak best??huhu..jangan risau..sekarang ne masih sempat lagi kalau nak melakukan sesuatu yang terbaik..masih awal la..tapi kalau nak melakukan yang terbaik, buat apa tunggu lama2 kan..=)

well, apa kata kita singkap semula sejarah tahun 2010..apa yang telah berlaku sepanjang tahun lepas??benda yang baik atau yang buruk??yang gembira atau yang menyedihkan??cuba kita renungkan...

bagi aq..memang tahun 2010 yang lepas sangat2 la banyak mengajar aq..nak taw kenapa??banyak sangat benda yang dah berlaku..yang baik ada..yang buruk pun ada..sedih..gembira..malu..geram..marah..semua lah..kira MACAM MACAM ADA..hehe..

tapi walau apa pun yang pernah berlaku di tahun 2010..semua tu kan dah jadi kenangan..betul tak??dan sebagai orang yang sentiasa ingin maju kehadapan, kita mestilah melupakan apayang telah berlaku..tapi INGAT..jangan LUPAKAN terus tau..sebaliknya kita jadikan sebagai panduan untuk kita melalui tahun 2011 ne..semua benda yang baik pada tahun lalu,kita kekalkan..benda yang tak baik pula,kalau boleh kita hindarkan..tanamkan dalam diri kita..THIS YEAR WILL BE BETTER THAN LAST YEAR..bukankah itu yang semua orang harapkan..setuju???

so..apa lagi..jomlah sama-sama ubah diri..aq pun dah semangat ne..nak jadi yang lebih baik..nak belajar lupakan semua kenangan-kenangan yang menyedihkan..nak berusaha untuk mencapai semua hasrat dan azam yang aq dah buat..dah banyak dah list azam yang dibuat ne..dah tentu list azam yang baik baik belaka..hehe..nak taw apa antaranya..:

a) nak jadi hambaNya yang lebih baik..
b) nak jadi anak yang baik..
c) nak jadi student yang cemerlang..
d) wanna be the best..=)..amin..

so,korang plak macamana??kadang kadang ada yang malas nak buat list azam tahun baru sebab takut kalau tak tercapai..nanti dikatakan buat malu jew..beria-ia nak berazam,tapi hasil 1 pun tak ada..JANGAN beranggapan macam tu..kita kena pastikan azam kita ada..barulah kita ada semangat nak mencapainya..kalau boleh, TULIS azam korang tu BESAR BESAR kat atas kertas..pastu lekat kat dinding tepi katil..boleh la korang tengok setiap hari..so korang akan ingat yang korang ada azam untuk dicapai..confirm akan lebih bersemangat..tapi kena INGAT..semangat jer tak cukup kalau tak di susuli dengan ikhtiar/usaha..INGAT ni..D+U+I+T..
DOA USAHA IKHTIAR TAWAKKAL..insyaAllah..semuanya akan berjaya..

ok lah..hopefully semuanya akan baik-baik sahaja..(chewah, macam lirik lagu plak..hehe)..hope semua orang akan bergembira di tahun baru ini..all a best in 2011..=)

(p/s : lupa nak mention..result sem lpas aq dh kuar..alhamdulillah la..stil ok but kena tingkatkan lagi..)

0 7 persons like..: