BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Saturday, February 26, 2011

every1 can make a difference..

assalamualaikum semua..

hari ne tak der cerita sangat..just duk depan
laptop sambil menghabiskan kerja-kerja yang masih banyak tak siap..seharian taw..malam plak gi makan ngan member-member..best2..

oh ya..actually nak cerita skit mengenai satu movie ne..kalau korang semua taw..ne link dia..
kalau student-student maktab sem 1 degree mesti taw movie ne coz ne la salah satu ISL kitaorang untuk subjek EDU 3101..hehehe..=)
cuba korang bukak link ne..best taw cerita dia..memang menyayat hati la..really meaningfull..=)


cerita ne mengisahkan mengenai seorang budak (teddy Stelard) yang dah berjaya mengubah cikgunya Mrs Thompson untuk menjadi seorang pendidik yang bukan setakat mengajar ilmu di sekolah, tetapi juga ilmu mengenai kehidupan..

bila korang tengok movie ne..korang dah boleh buat
satu perubahan..bukan setakat pada diri sendiri,malah pada orang di sekeliling anda..



based on my opinion la, hidup dalam dunia ne, kita saling memerlukan antara satu sama lain..dalam semua bidang sekalipun..ye la..bos need a workers..husband need a wife..children needs parents..students need a teachers..kan ke semuanya saling memerlukan..


dan dalam kebergantungan kita ngan orang lain tu..kita kena sedar yang setiap kita boleh membawa kepada perubahan orang lain..contoh dalam citer teddy tu..even seorang anak murid boleh mengubah cikgu yang dah beberapa tahun mengajar..hanya dengan perbuatan yang simple jek..dan as a human being yang dah matang..(memang broken BI aq..sorry..^_^)..kita kena sentiasa bersedia untuk berubah kepada sesuatu keadaan yang lebih baik..tak salah kan kalau kita berubah untuk kebaikan..tak rugi pun..untung lagi ada la..


dan kita kena ingat..every single thing yang kita buat..akan memberi kesan..bukan jek pada diri kita..malahan pada orang lain..so,kita kenalah fikir dengan sebaik-baiknya sebelum kita lakukan sesuatu..bak kata orang putih.."actions speak louder"..(wah speaking..hehe..)..so kesimpulannya disini..cuba lakukan sesuatu yang boleh memberikan kesan positif bukan sahaja untuk diri kita..malah orang di sekeliling kita..(^_^)

p/s*nak taw nape sy tetiba buat entry sal movie ne??coz i met someone yg dh change my life n perspektif..a little bit la..hehehehe..^_^

0 7 persons like..: