BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

(^_^)

Scrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace LayoutsScrolling Glitter Text Generator & Myspace Layouts

psstt..posto..posto..^_^


Friday, March 7, 2014

hobi baru..

assalamualaikum..

lama..yup..sangat lama..sekali lagi..belog ini bersawang..T_T..

lama tak menulis..otak makin membeku..
apa nak ditulis??aku sendiri tidak tahu..
ok..STOP....

sekarang ni aku ada hobi baru..BACA NOVEL..aku memang la baca novel pun sebelum ni..tapi seperti biasa..novel berkisar cinta cintun..yang heronya ala2 aaron aziz..n heroin dia pulak mesti lah ala2 pompuan melayu terakhir..jalan cerita pulak, dalam 100 novel ada la kot 1 - 2 novel yang jalan cerita dia berbeza..97 lagi sumanya sama..(sorry to all the novelist n kaki2 novel sekalian..bukan mengutuk..tp ni pendapat aku..so sila jangan marah ok..peace..)


ok..sambung balik cerita pasal hobi tadi..aku mula baca novel semula..tapi bukan sebarang novel..more to Indie novel..thanks to my besties coz perkenalkan novel ni kat aq..aku mula baca novel ni bila aku try nak menghilangkan bosan masa stay kat rumah member aku ni..tengah belek2 rak buku dia cari bahan bacaan..tiba2 aku terjumpa dengan satu buku ni..tak tebal mana pun bukunya..stakat100++ je kot..tajuk aku dah tak ingat..tgok mula2 macam tak menarik je..(btul la omputih kata,don't judge a book by its cover..)..tapi bila member kata best..aku pun try la menyelak helaian muka surat kat buku tu..ending2..aku pun tak sedar dah berapa lama masa aku habiskan utnuk baca novel tu..best pulak..

dan dari situlah aku mula berjinak2 membeli novel indie ni..setakat ni aku dah ada 4 koleksi novel macam ni..
-PETAK
-KORBAN CINTA REMAJA
-IRISE - THE CHRONOLOGIES
- DABEL DATE..

dan mulalah aku kenal nama-nama ini..skuad terfaktab..lejen press, petak daud dan macam-macam lagi..
kenapa aku baca??hurm..bagi aku cerita-cerita dalam novel ni more to our real life..kira menulis dari pengalaman la..walaupun ada jugak cerita dia yang kadang-kadang aku tak paham..but still..best jugak bila baca..kadang-kadang ada jugak yang tak masuk akal..tapi..for sure.memang itulah yang pernah terlintas di fikiran kita semua kan..hahahaha

so kalau korang nak tau best ke tidak..korang try la baca..aku bukan nak promote okai..aku saje je nak menulis..hahahaha..till next time ya..(nak smabung baca novel jap..).
...-_-...


pic : sumber from incik Google..

0 7 persons like..: